Devlet Hava Meydanları yeni personellerini arıyor! KPSS puanı olanlar başvurabilecek

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Asistan Hava Trafik Kontrolörü olarak personel alımı yapılacak. KPSS puanı olanlar Devlet Hava Meydanları'nın düzenleyeceği sınava girebilecekler.

Devlet Hava Meydanları yeni personellerini arıyor! KPSS puanı olanlar başvurabilecek

30 Aralık 2023 tarih ve 32415 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış olan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Hava Trafik Kontrolör Yardımcısı Giriş Sınavına İlişkin Tebliğ aşağıdaki gibidir:

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğünce, 7 Ağustos 2018 tarih ve 30472 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Stajyer Hava Trafik Kontrolörü ve Hava Trafik Kontrolör Yardımcısı kadrolarına 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3/c maddesine göre personel alımı yapılacaktır. Seçim, Aday Sınav Yönetmeliğinde belirtilen çerçevede gerçekleştirilecektir.

KURUM VE POZİSYONLAR İLE İLGİLİ BİLGİLER

Sınav başlatıcısı: Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü.

Hizmet yeri: DHMİ (Taşra)

Atama Yapılacak Pozisyon Unvanları ile Sayısı: Asistan Hava Trafik Kontrolörü: 29

KPSS puan türü ve temel puan: KPSSP3 puan türü en az 70 puan.

KPSS puanlarının geçerlilik yılı: Kamu personel seçme sınavı 18 Eylül 2022.

"Genel Şartlar"

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından mahrum olmamak,

c) 18 yaşını doldurmuş olmak,

ç) Askerlik durumuna ilişkin olarak; Askerliğe katılmakla ilgilenmeyen, askerlik çağını henüz doldurmamış veya muvazzaf askerlik hizmetini tamamlamış veya tecil edilmiş, askerlik çağına gelmişse yedek sınıfa geçmiş, d) Taksir suçları, hapsedilenler veya affedilenler de dahil olmak üzere Devletin kişiliğine karşı suçlar ile kamu fonlarını zimmete geçirmek ve yolsuzluk, irtikap, rüşvet gibi utanç verici suçtan ya da istimal ile istihlak kaçakçılığı hariç dolandırıcılık, sahtecilik, inancı suiistimal, hileli iflas veya sömürü, kaçakçılık ve tüketim, ihalelere ve resmi satın alımlara fesat karıştırma veya devlet sırlarını ifşa etme suçundan hüküm giymemiş olmak,

e) Son başvuru tarihi itibarıyla kamu kurumlarına ilk kez atanacakların sınavlarına ilişkin Genel Yönetmeliğin 11'inci maddesine göre KPSSP3 puan kategorisinde 70 puan ve üzeri puan alınmış olunması,

"Asistan hava trafik kontrolör adaylarına aranan şartlar"

a) Fakülte veya 4 yıllık bir üniversiteden mezun olmak,

b) Sivil Havacılık Tıp Eğitimi Genel Müdürlüğü (SHT-MED) yönetmeliğine göre onaylı bir hastane tarafından verilen 3. Sınıf Sağlık Sertifikasını almak (Sözlü sınav aşamasında hastanenin yetkili olduğu Haklar resmi belgeler). Kurumun internet sitesi - http://www.dhmi.gov.tr- ve detaylı bilgi yukarıda verilen talimatlarda mevcuttur.)

c) Kendi aksanınızın veya lehçenizin olmaması, peltek konuşmanız, kekeme olmanız veya aşırı heyecanlanmanız, havadan/yerden ve mekândan/mekandan yanlış anlaşılmalara ve sesli iletişimde kesintilere yol açabilir (bu durum varsa sınav kurulu tarafından belirlenerek kayıt altına alınır). Gerektiğinde hakem hastaneye götürülecek ve hakem hastanesinin sunduğu nihai rapora göre süreç yürütülecektir. Adaylar bilgisayar destekli sınavda veya yazılı sınavda başarılı olsalar dahi sınavı geçmiş sayılmazlar ve elenirler.

d) Son başvuru tarihi itibarıyla son beş yıl içinde yapılan İngilizce Yabancı Dil sınavından en az “C” notu aldığınızı kanıtlamak (yayınlanan denklik tablosunda tanımlanan yabancı dil bilgisine sahip olduğunuzu gösteren belge) ÖSYM Başkanı tarafından (28 Ocak 2019 tarihinden sonraki belgeler geçerlidir).

d) Geçerli bir hava trafik kontrolörü lisansına sahip olmak (bkz: “Hava trafik kontrolörlerinin lisanslanması ve niteliklerine ilişkin SHY Yönetmeliği 65-01”).

SINAVLARIN YAPILMA ŞEKLİ

Aday seçme sınavı;

- Bilgisayar destekli seçme sınavından veya herhangi bir nedenle bilgisayar destekli seçme sınavının yapılmasının mümkün olmaması durumunda, yazılı sınavdan genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve hızlı karar verme yeteneği gibi özelliklerin test edilmesine,

- Sesli iletişim yeteneğinin değerlendirilmesini içeren sözlü sınav şeklinde uygulanır. (Bakınız: Ulusal Havalimanı İşletmesi Stajyer Hava Trafik Kontrolörleri ve Hava Trafik Kontrolör Yardımcıları kadrolarına atanacak adayların seçimine ilişkin Yönetmelik, Madde:13)

BAŞVURU ŞEKLİ

Devlet Hava Meydanları Müdürlüğü tarafından ilan edilen kadro sayısının 10 (on) katı için başvuran adaylar yukarıdaki KPSSP3 puanı esas alınarak bilgisayar destekli olarak yapılan seçme sınavına ya da yazılı sınava davet edilecektir.

Başvurular 31 Aralık 2023 - 28 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında Devlet Hava Meydanları Müdürlüğü - Kamu İşe Alma Portalı ve Kariyer Portalı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov .tr​ üzerinden e-devlet üzerinden yapılabilecek. İlanda belirtilen şartları taşımayanlar, son başvuru tarihine kadar (28 Ocak 2024 saat 23:59) yapılmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Adayların gerekli tüm belgeleri sisteme yüklemeleri gerekiyor. Şahsen ve posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

ONLINE BAŞVURUDA YÜKLENMESİ GEREKEN BELGELER

a) Yabancı dil sınav belgesi, ÖSYM Başkanı tarafından kabul edilen denkliği (ÖSYM yabancı dil yeterlik sınavına (YDS) ait dış sınav belgeleri durum beyanına yüklenecektir.),

b) Hava trafik operatörlüğü lisansı.

Bilgisayar destekli seçme sınavını veya yazılı sınavı geçip sözlü sınava çağrılan adaylardan istenen belgeler Kurumumuzun resmi internet sitesinde (www.dhmi.gov.tr) yayınlanacaktır.

SINAVLARIN YAPILACAĞI YER VE DUYURU

Sınava davet edilen adaylara yazılı olarak bildirimde bulunulmayacak olup, sınava davet edilen adayların listesi, sınavın tarihi, yeri ve saati kurumumuzun resmi internet sitesinde (www.dhmi .gov.tr) duyurulacaktır. Sınavı geçip sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların listesi; Sınavın tarihi, yeri ve saati kurumumuzun resmi internet sitesinde (www.dhmi.gov.tr) duyurulacaktır. Ayrıca adaylar, Kariyer Kapısı platformu üzerinden sınavlarına ilişkin bilgileri görüntüleyebilecek.

SINAV KONULARI

Aşağıdaki konularda bilgisayar destekli seçme sınavları veya yazılı ve sözlü sınavlar yapılır. Denetim Komitesi gerekli gördüğünde; Sınav konuları değişebilir.

Bilgisayar destekli seçim testi; BT ortamında; Bu, algılama, reaksiyon, üç boyutlu düşünme ve hızlı ve doğru karar verme özelliklerini belirlemek için önceden hazırlanmış EUROControl veri tabanı kullanılarak yapılır.

Yazılı test; Genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve hızlı karar verme gibi özelliklerin test edilmesinin yanı sıra şekil, sayı ve harflerin kombinasyonunu ve sırasını belirlemeye yönelik 50 soru içerir.

Sözlü sınav; Bir konuyu anlama ve özetleme, ifade etme becerisi ve muhakeme yeteneği; liyakati, temsil kapasitesi, uygun davranışı ve mesleğe tepkisi; güven, ikna ve karizma; ortak yeterlilikler ve ortak kültür; Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklık derecesi değerlendirilip her hedef gruba ayrı puanlar verilerek gerçekleştirilir. Aynı zamanda, adayın ifadesindeki belirgin bir aksan veya lehçe, peltek konuşma, kekemelik ve tebeşirleme gibi zayıf ifadeler dikkate alınarak gerçekleştirilecek sesli iletişim yeteneğinin bir değerlendirmesini de içerir.

SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Bilgisayar destekli seçme sınavı sonunda her aday için bilgisayar raporuna kaydedilen toplam puanları esas alınacaktır. Denetim Komitesi tarafından; Bilgisayar destekli seçme sınavında 60/100 ve üzeri puan alan adaylardan, sınavda en yüksek toplam puanı alan adaylardan başlamak üzere, kadro sayısının üç (üç) katı kadar sözlü sınava katılmaya davet edilir. Yazılı sınav durumunda; Sınav Komitesi tarafından yapılan yazılı sınavda 60/100 ve üzerinde puan alanlar; Sözlü sınava, pozisyon sayısının 3 (üç) katında en yüksek puanı alan aday davet edilir.

Sözlü sınavda adaylar, öngörülen sınav konularından en az 60/100 puan aldıkları takdirde başarılı sayılırlar.

Belirlenen kontenjana atama, adayın tercihine göre KPSS, Bilgisayar Destekli Seçme Sınavı veya yazılı ve sözlü sınav geçme notlarının aritmetik ortalamasına göre yapılır.

Sınav geçme puanlarının eşit olması durumunda KPSS puanı yüksek olanlar, KPSS puanları eşit ise yazılı sınav veya bilgisayar destekli yazılı sınavdan yüksek puan alanlar ve bilgisayar destekli sınav veya yazılı sınavdaki performansları daha yüksek olanlar daha yüksek olacaktır. Yazılı sınavlar eşittir, diploma alanlar mezuniyet gününde ilk sırada yer alır. Puanların eşit olması halinde öncelik yaşı büyük olan adaylara verilecektir. Sınavda başarılı olan adayın herhangi nedenden dolayı kadroya yerleşememesi halinde; Yedek listede geçme puanı en yüksek olan adaydan başlayarak kursun başlangıç ​​tarihi itibariyle boş kontenjan sayısına göre adaylar davet edilir.

İlan edilen sınav tarih/tarihlerinde geçerli bir mazeret (hukuki sebep) sunmaksızın sınava girmeyenler, başka bir tarihte ilgili sınava alınmayacaktır.

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ

Başvurular 31 Aralık 2023'te başlayacak ve 28 Ocak 2024 saat 23.59'da sona erecek. Sınava girmek isteyenlerin 31 Aralık 2023 - 28 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında Kariyer Kapısı platformu https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr ​​üzerinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Adayların gerekli tüm belgeleri sisteme yüklemeleri gerekiyor. Şahsen ve posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Sınav sonuçları kurumumuzun resmi internet sitesinde (www.dhmi.gov.tr) duyurulacak ve başarılı olan adaylara yazılı olarak bildirimde bulunulmayacaktır. Ayrıca adaylar, Kariyer Portalı platformu (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden sonuçlarıyla ilgili bilgilere ulaşabilecek.

SINAV KAYIT ESNASINDA ELDE EDİLEN KİŞİSEL VERİLER

Hava Trafik Kontrolör Yardımcısı Giriş Sınavına başvuran adayların, 6698 Sayılı Kanunun 5. Maddesi “yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi için gerekli” işleme şartları uyarınca kimlik, imaj, eğitim durumu, sınavları, iletişim bilgileri ve mesleki durumuna ilişkin bilgiler doğrultusunda;

Adayın sınava katılma hakkının tesisi, kullanılması ya da savunulması, gelecekte ortaya çıkabilecek ihtilaflarda delil olarak kullanılması, Kurumun hizmet sunum süreçlerinin yürütülmesi, başvuruların doğrulanması gibi sınırlı amaçlarla işlenecektir.

Devlet Hava Meydanları Müdürlüğü kadrolarında görev alacak tüm çalışanlar, görevlendirildikleri işyerinde en az dört (4) yıl çalışmadan gönüllü yer değişikliği talebinde bulunamayacaklardır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

e-mail: k[email protected]

Tel: (312) 204 2852-2613-2694