Devlet Hava Meydanları'na Yeni Personel Alımı Yapılacak! Son Başvuru Tarihi :30 Mayıs

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün personel alımı için 13 Mayıs'ta başlayan başvuru süreci devam ediyor. DHMİ Personel alımı başvuru genel şartları, özel şartları ve başvuru sayfası bu haberimizde.

Devlet Hava Meydanları'na Yeni Personel Alımı Yapılacak! Son Başvuru Tarihi :30 Mayıs

DHMİ Alımlarına Başvurular Sürüyor ! Son Başvuru Tarihi 30 Mayıs

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün Asistan- Stajyer Hava Trafik Kontrolörü alımı için başvuru işlemleri devam ediyor. DHMİ'den geçtiğimiz günlerde yapılan resmi duyuruda, 12 Asistan Hava Trafik Kontrolörü, 100 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü alımı için sınav düzenleneceği, ilgili sınava başvuruların 13-30 Mayıs 2019 tarihleri arasında kabul edileceği belirtilmişti. KPSS'nin şart olduğu alımla ilgili DHMİ'den "Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3/c Bendi kapsamında istihdam edilmek üzere, 08.07.2018 tarih ve 30472 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Stajyer Hava Trafik Kontrolörü ve Asistan Hava Trafik Kontrolörü Pozisyonlarına Atanacak Adayların Seçme Sınavlarına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde seçme sınavları yapılacaktır." bilgilendirmesi yapılmıştı. Sınava katılacak adaylarda aranacak genel şartlar aşağıdaki gibi olacak: 

Sınavların yapılış şekline ilişkin yapılan bilgilendirmede ise , "Stajyer hava trafik kontrolörü ve asistan hava trafik kontrolörü adaylarının seçme sınavı; -Bilgisayar Destekli Seçme Sınavından veya Bilgisayar Destekli Seçme Sınavının herhangi bir nedenle yapılamadığı hallerde genel yetenek, muhakeme, zekâ, hafıza ve çabuk karar verme gibi özellikleri test etmeye yönelik yazılı sınav, -Sesli iletişim değerlendirmesini de içeren sözlü sınavdan oluşacak şekilde uygulanır. (Bknz.: Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Stajyer Hava Trafik Kontrolörü ve Asistan Hava Trafik Kontrolörü Pozisyonlarına Atanacak Adayların Seçme Sınavlarına Dair Yönetmelik Madde:13)" ifadelerinin yer aldığı görüldü. Başvurular http://isbasvuru.dhmi.gov.tr/ adresi üzerinden yapılıyor. Detaylı bilgilendirme yine ilgili internet sayfasında yer alıyor.