Devlet Demiryolları Taban Puan Şartsız 196 Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu Personel Alımı Yapacak

Devlet Demiryolları, ÖSYM merkezi atama ile 196 personel alımı yapacak. Lise, ön lisans ve lisans mezunu kadrolar belli oldu.

Devlet Demiryolları Taban Puan Şartsız 196 Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu Personel Alımı Yapacak

KPSS-2022/2 Merkezi atama ile Devlet Demiryolları 196 kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. İl il kadro dağılımlarının yer aldığı listeler ve nitelik kodlarını yazımızda bulabilirsiniz.

Alım Yapılacak Kadrolar

Lise Mezunu

Teknisyen: 19 personel

Vagon Teknisyeni: 27 personel

Ön Lisans Mezunları

Kondoktör: 42 personel

Memur: 27 personel

Tekniker: 21 personel

Lisans Mezunları

Memur: 51 personel

Mühendis: 6 personel

Programcı: 2 personel

Psikolog: 1 personel

KPSS Şartı Var Mı?

Başvurular 2022 KPSS puanlarıyla yapılacak. Herhangi bir taban puan şartı olmadan başvuru yapabilecek adayların 2022 KPSS’ye girmesi ve puan alması gerekiyor. Lisans mezunu adaylar için KPSS P3, ön lisans mezunu adaylar için P93 ve lise mezunu adayların P94 puan türünden puan almış olması gerekiyor.

Kaç Tercih Yapılabilir?

Size uygun olan şartları taşıdığınız istek sıranıza göre 30 tercih yapma hakkınız bulunmaktadır.

Tercih Ücreti Var Mı?

KPSS-2022/2 tercih alma işleminde tercih ücreti alınmayacaktır.

Yerleştirme İşlemi Nasıl Yapılacak

Bu tercihlerde yerleştirme işlemi ÖSYM tarafından merkezi olarak en yüksek puanlı adaydan başlanarak yapılacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Mülakat Var mı?

Yapılacak alımlarda KPSS puanıyla yerleşen adaylara başka bir sınav ve mülakat yapılmadan ataması gerçekleştirilecek.

Başvuru Genel Şartları

a) Türk vatandaşı olmak.

b) 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12 nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibarıyla alınmış olması gerekmektedir.)

c) Kamu haklarından mahrum olmamak.

ç) Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için;

Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. Kılavuzda yer alan

Kamu İktisadi Teşebbüslerine ait “pozisyonları” tercih edecek adaylar için; Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

d) Askerlikle ilişiği olmamak

e) Tercih yapacak adayların görevini yapmasına engel akıl ve bedensel rahatsızlığı olmamak.

f) Başvuru özel şartlarını taşımak.

Alım Yapılacak Kadrolar ve İllere Göre Dağılımları

Lise Mezunları

Ön Lisans Mezunları

Lisans Mezunları

Nitelik Kodları

Lise Mezunu

2805: Ortaöğretim Kurumlarının Raylı Sistemler Teknolojisi Alanı ve Dallarından mezun olmak.

7300: Bu kadro/pozisyonda vardiya sistemi uygulanmaktadır.

7368: Bakınız: Başvurma Özel Şartları - T.C. Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü

Ön Lisans Mezunları

1101: Acil Bakım Teknikerliği mezunu

3205: Demiryolu Araçları, Raylı Sistemler Teknolojisi veya Raylı Sistemler Makine Teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3206: Raylı Sistemler Elektrik-Elektronik Teknolojisi veya Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi önlisans programından mezun olmak

3224: Raylı Sistemler İşletmeciliği önlisans programından mezun olmak

7300: Bu kadro/pozisyonda vardiya sistemi uygulanmaktadır.

7368: Bakınız: Başvurma Özel Şartları - T.C. Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü

Lisans Mezunları

4099: Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik, Kütüphanecilik, Kütüphanecilik ve Bilgi Çalışmaları lisans programlarının birinden mezun olmak

4131: Psikoloji lisans programından mezun olmak.

4429: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri veya Çalışma Ekonomisi lisans programından mezun olmak.

4431: İşletme, İşletmecilik, İşletme-Maliye, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, Yönetim ve Organizasyon, Yönetim Bilimleri, Yönetim Bilimleri ve Liderlik, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Pazarlama, İşletme Bilgi Yönetimi lisans programlarının birinden mezun olmak

4453: Muhasebe, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Muhasebe ve Finansman, Finans ve Muhasebe, Muhasebe ve Denetim, İşletme-Muhasebe ve Denetim, Muhasebe ve Maliye veya Muhasebe Bilgi Sistemleri lisans programlarının birinden mezun olmak.

4459: Maliye, Muhasebe ve Maliye veya Maliye-Muhasebe lisans programından mezun olmak

4478: Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Pazarlama, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve Finans, Uluslararası Ticaret lisans programlarının birinden mezun olmak.

4484: Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi veya Uluslararası Ticaret, Lojistik ve İşletmecilik lisans programlarının birinden mezun olmak

4485: Lojistik Yönetimi, Lojistik, Lojistik ve Taşımacılık, Ulaştırma ve Lojistik, Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi, Uluslararası Lojistik Yönetimi, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık veya Uluslararası Lojistik lisans programlarının birinden mezun olmak.

4502: İnsan Kaynakları Yönetimi veya İnsan Kaynakları lisans programından mezun olmak

4503: Kamu Yönetimi,Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi lisans programlarının birinden mezun olmak.

4531: Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak

4533: Yazılım Mühendisliği veya Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

4539: Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojisi Bölümü, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgi Teknolojileri, Bilişim Teknolojileri, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar ve Enformatik, Bilgisayar-Enformatik, Enformatik, Enformatik (Almanca) ve Enformasyon Teknolojileri lisans programlarının birinden mezun olmak

4596: İş Sağlığı ve Güvenliği lisans programından mezun olmak

4611: Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak

4639: Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Üretim Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

4703: Endüstri Mühendisliği, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği, Üretim Mühendisliği, İmalat Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

7300: Bu kadro/pozisyonda vardiya sistemi uygulanmaktadır.

7368: Bakınız: Başvurma Özel Şartları - T.C. Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /