Danıştay Kadrolu Kamu Personel Alımı Başvurusu Başlıyor

Danıştay tarafından yayımlanan kadrolu personel alımına başvurular 6 Ocak 2020 günü başlayacak. Peki başvurular nasıl yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? İşte başvuru detayları.

Danıştay Kadrolu Kamu Personel Alımı Başvurusu Başlıyor

Danıştay kadrolu memur alımı başvurusu başlıyor.

Danıştay Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacağına yer verildi. Kadrolu olarak alınacak personeller hizmetli kadrosunda istihdam edilecek.

BAŞVURULAR 6 OCAK 2020 PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

Danıştay tarafından yayımlanan duyuruda kadrolu personel alımı başvurularının 6 Ocak 2020 Pazartesi günü mesai saati ile birlikte balayacağına yer verildi.  Başvurular Danıştay 'ın Ankara 'da bulunan Danıştay Başkanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı No: 149 (Eskişehir yolu 10. Km.) Çankaya/ANKARA adresli merkezine yapılacak.

Posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

60 KPSS İLE EN AZ LİSE MEZUNU

Danıştay tarafından yayımlanan duyuruda personel alımının en az lise mezunu adaylar arasından KPSS 60 puan şartı ile yapılacağına yer verildi. İlanda başvuru şartlarına şu şekilde yer verildi:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin Genel Şartlar başlıklı 5’inci maddesinin 1’inci fıkrasının b bendinde yer alan "İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için Başkanlık tarafından ilan edilen sınavın yapılacağı yılın son günü itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak" hükmü uyarınca sınavın yapılacağı yılın son günü olan 31/12/2020 tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (31/12/1985 ve sonrası doğmuş olanlar başvuru yapabilirler.)

- Atanacağı görevi yapmaya engel sağlık sorunu olmaması,

- En az lise ve dengi okul mezunu olmak,

- Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış , askerlik çağına henüz gelmemiş , askerliği tecilli olması.

- 2018-KPSS lisans ve 2018-KPSS ortaöğretim/ön lisans sonuçlarına göre (lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94) puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

BAŞVURU

İlana başvurular aşağıdaki evraklarla birlikte yapılacak:

- Başvuru Formu

- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,

- 2018 yılı KPSSP3, KPSSP93 veya KPSSP94 puan türünden birini içeren, üzerinde doğrulama kodu bulunan KPSS sonuç belgesi. (ÖSYM Başkanlığından kurumumuz tarafından teyit edilecektir.)

- Diploma aslı ve fotokopisi veya okul ya da noter onaylı mezuniyet belgesi aslı ve fotokopisi sureti veya e-devlet’ten alınan ve doğrulama kodu bulunan mezuniyet belgesi.

BAŞVURULAR BAŞLADIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN