Cumhurbaşkanlığı'na 1108 İşçi Alımıyla İlgili Açıklama Geldi

Cumhurbaşkanlığı'na 1108 işçi alımı yapıldığına ilişkin iddialara Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay'dan yanıt geldi. Oktay, toplu işçi alımının söz konusu olmadığını, Sözcü'deki haberin gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı'na 1108 İşçi Alımıyla İlgili Açıklama Geldi

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, Plan ve Bütçe komisyonunda Cumhurbaşkanlığı 1108 işçi alımı iddialarıyla ilgili soruları yanıtladı.

Sözcü gazetesinde yer alan '1000 odalı saraya 1108 işçi' şeklindeki habere değinen Antalya milletvekili Cavit Arı komisyonda, "Bunun yanı sıra, basında çıkan bir haberi de sizlerle paylaşmak istiyorum değerli arkadaşlar. Burada bütçe sunulur iken önümüzdeki sürecin daha tasarruflu bir bütçe yılı olacağı ifade edilmiş olmakla birlikte bugün Cumhurbaşkanlığı sarayına 1.108 işçi daha alınacağına dair bir haber bulunmaktadır. Genel bakım ve diğer hizmetleri yapmak üzere sürekli işçi kadrosuna 1.108 işçi alınması bu tasarrufa uygun mudur, değil midir? Böyle bir personel alımına bu koşullarda ihtiyaç var mıdır, yok mudur? Bu hususu da dikkatinize sunmak istiyorum." şeklinde sordu.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay ise ilgili haberlerin gerçekleri yansıtmadığını söyledi. Oktay, "Böyle bir olay yok. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığında işçi statüsünde personel çalıştırılmamaktadır. Toplu bir personel alımı da söz konusu değildir." dedi.