Cumhurbaşkanlığı yeni memurlarını arıyor! 5000 kişiye iş fırsatı açıldı: İşte başvuru şartları

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yayınlanan son dakika açıklamasında beş bakanlıkta personel alımı yapılacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı yeni memurlarını arıyor! 5000 kişiye iş fırsatı açıldı: İşte başvuru şartları

Beş bakanlıktan yapılan son dakika açıklamalarında memur alımı yapılacağı duyuruldu. 450'si KPSS puansız geri kalanı ise KPSS puanı ile yapılacak personel alımı detayları haberimizde..

Devlet memurlarını işe alırken, çoğu pozisyon için genellikle lise veya daha yüksek diplomaya sahip adaylar işe alınır. Peki başvuru şartları neler? Başvurular, nereye ve nasıl yapılacak? İşte detaylar..

BAŞVURU ŞARTLARI

5 bakanlık tarafından yapılan ortak açıklamada kamu personeli alımı sürecinde adaylardan istenen genel şartlar şöyle:

- TC vatandaşı olması,

- Kamu haklarından mahrum olmaması,

- Türk Ceza Kanunu 53 üncü maddede belirtilen süreler dolmuş olsa dahi; kasıtlı bir eylem bir yıl ya da azla hapis cezasına çarptırılsa veya affedilse bile devlet güvenliğe karşı suçlar, anayasal düzene, işleyişine karşı suçlar, zimmete para geçirme, irtikap, rüşvet, dolandırıcılık, sahtecilik, hırsızlık, iflas dolandırıcılığı, güveni kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, suçlardan kaynaklanan fiillere müdahale etmek, sahtecilik yapmak, gayrimenkul varlıklarını aklamak veya kaçakçılıktan hüküm giymemiş olmak,

- Erkek adaylarda askerlik durumuyla ilgisi olmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmişse de muvazzaf askerlik hizmeti tamamlamış ya da ertelenmiş olmak,

- Görevlerinizi sürekli olarak yerine getirmenize engel olacak akıl hastalığınız veya bedensel engelinizin bulunmaması.

- İşe alınan pozisyona ilişkin diğer başvuru koşullarını karşılamak.

"SGK lise mezunu 134 personel alımı"

SGK, 2023 yılında KPSS önceliklerini esas alarak lise mezunlarını işe alacak. Temizlik, şoförlük, aşçılık, bulaşıkçı ve teknisyen pozisyonlarına ilişkin personel dağılımı aşağıdaki gibidir:

SGK lise mezunu 134 personel alımı

SGK lise mezunu 134 personel alımı

"SGK ön lisans mezunu olarak 729 büro personeli ile güvenlik görevlisi alımı"

Sosyal güvenlik kurumu tarafından ÖSYM aracılığıyla yapılan son dakika açıklamasında, ofis personeli, koruma ve güvenlik görevlilerinin ortak diplomasına sahip mezunlar arasından istihdam edileceği belirtildi.

KPSS puanlarına göre mülakatsız gerçekleştirilecek işe alım sürecinde adaylar farklı illerde 2 pozisyona alım yapacak. Aday en az 22.000 TL maaş alacaktır. Başvuru bilgileri aşağıdaki gibidir:

SGK ön lisans mezunu olarak 729 büro personeli ile güvenlik görevlisi alımı

SGK ön lisans mezunu olarak 729 büro personeli ile güvenlik görevlisi alımı

SGK ön lisans mezunu olarak 729 büro personeli ile güvenlik görevlisi alımı

"SGK lisans mezunu 529 büro memuru alımı"

SGK'dan yapılan bir son dakika duyurusunda KPSS önceliğine göre 529 büro personelinin devlet üniversitesi mezunlarından alınacağı açıklandı. İllerdeki SGK daire ve merkezlerinde memur alımına yönelik teşvikler bugünden itibaren uygulanmaya başlıyor.

İşte Kadrolar:

SGK lisans mezunu 529 büro memuru alımı

"Ticaret Bakanlığı 1500 personel alım ilanı"

Son dakika açıklaması Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yapıldı. Bakan Polat, yaptığı açıklamada 1.500 kişinin işe alınacağını ve yakın zamanda açıklama yapılacağını bildirdi.

81 ilde personel alımları ÖSYM aracılığıyla gerçekleştirilecek. Beklenen duyuruya göre alımlar;

Büro Memuru,

Gümrük Muhafaza Memuru,

Muayene Memuru şeklinde gerçekleştirilecek.

ÖSYM üzerinden işe alımlar KPSS'nin merkezi yerleştirme ve öncelik yöntemine göre gerçekleştirilecek. Adaylar KPSS puanına göre mülakatsız olarak atanacaktır.

Bakan Polat'ın açıklamasında duyurunun ekim ayında yapılacağı biliniyor. Başvuru tarihi belirlendiğinde detaylı bilgiye haberimizde yer verilecek.

"GSB 1453 yurt yönetim personeli alımı"

Cumhurbaşkanlığı Kariyer Portalı üzerinden yayımlanan temel açıklamada, 1453 pansiyon görevlisi alımının açıldığı ve başvuruların başladığı belirtildi.

Açıklanan personel alımlarını incelerken, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı'ndan başvuruların başladığını ve başvuruların 10 Ekim 2023'e kadar online olarak kabul edileceği öğrenildi.

İnsan kaynağı işe alımlarının illere göre dağılımı şöyle:

GSB 1453 yurt yönetim personeli alımı
GSB 1453 yurt yönetim personeli alımı