Cumhurbaşkanlığı'na Sözleşmeli Personel Alımı için Başvurular 13 Aralık'ta Son Bulacak

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'na Restoratör, Tekniker, Teknisyen, Mühendis, Diyetisyen, Diğer Teknik Hizmetler Personeli alımı için 2 Aralık 2019 tarihi itibariyle başlayan başvuru işlemleri 13 Aralık'ta sona erecek.

Cumhurbaşkanlığı'na Sözleşmeli Personel Alımı için Başvurular 13 Aralık'ta Son Bulacak

T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'nın 76 sözleşmeli kamu personeli alımı yapacağına dair resmi bilgilendirme geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete, BİK ve DP'de yayımlanmış ilgili duyuruda başvuru şartlarını taşıyan adayların başvuru işlemlerini 2-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirebileceği belirtilmişti.

"SÖZLEŞMELİ (4/B) PERSONEL ALIMINA İLİŞKİN GİRİŞ SINAVI DUYURUSU" başlığı altında yayımlanan resmi duyuruda, "657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 06/06/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Ek ve Değişiklikleri çerçevesinde Başkanlığımız Ankara ve İstanbul birimlerinde istihdam edilmek üzere nitelik kodları, nitelik alt kodları, unvanları, kontenjanları ve asgari nitelikleri Ek-1 sayılı tabloda gösterilen Restoratör pozisyonu için mesleki uygulama sınavı; Tekniker, Teknisyen, Mühendis, Diyetisyen ve Diğer Teknik Hizmetler Personeli pozisyonları için sözlü sınav olmak üzere toplam yetmiş altı (76) adet sözleşmeli personel alımı için giriş sınavı yapılacaktır." ifadelerine yer verilirken başvuru genel ve özel şartları da söz konusu duyuruda yer aldı.

BAŞVURULAR NEREDEN, NASIL YAPILACAK?

Başvurular , http://www.devletarsivleri.gov.tr/ adresinden temin edilecek başvuru formunun bilgisayar ortamında doldurulması imzalı ve fotoğraflı şekilde talep edilen diğer belgelerle birlikte evlet Arşivleri Başkanlığına (Gayret Mahallesi 95. Sokak No:3 06180 Yenimahalle/Ankara) adresine teslimi şeklinde gerçekleşecek. Başvuru sırasında adaylardan ; KPSS sonuç belgesi, erkek adaylar için askerlik durumunu gösterir belge, varsa yabancı dil puanını gösterir belge, diploma ya da mezuniyet belgesinin aslı, noter ya da mezun olunan yüksek öğretim kurumundan alınan onaylı sureti ya da e-Devlet çıktısı talep edilecek. Cumhurbaşkanlığı personel alımına başvuru yapmak isteyen adaylar, başvuru sırasında gerekli belgelerin tamamı, başvuru özel şartları ve diğer detaylara göz atmak için aşağıdaki başvuru kılavuzunu inceleyebilr.

CUMHURBAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN.pdf