Cumhurbaşkanı ve Soylu 5750 Polis ve Bekçi Alımı İçin Talimatı Verdi

Polis ve güvenlik görevlisi olmak isteyen gençlere müjde! Son gelen bilgilere göre hazırlıkların başladığı biliniyor Bu yıl en az 3.250'si bekçi ve 2.500'ü polis olmak üzere toplam 5.750 kolluk görevlisi alımı yapılacak.

Cumhurbaşkanı ve Soylu 5750 Polis ve Bekçi Alımı İçin Talimatı Verdi

Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlara baktığımızda en az lise mezunu 5750 kolluk görevlisinin alınacağı öğrenildi. Daha önce oluşturulan memur sayısı ve YKS'den sonra yapılan polis alım ilanı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 5.750 yeni memur alımı yapılacak.

KADINLARIN VE İLKOKUL MEZUNLARININ BEKÇİLİK TALEBİ
Kadın adaylar ile ilkokul mezunu adaylar , bekçi alımlarında kendilerine de fırsat verilmesini istiyor. Geçtiğimiz gün yapılan iftar yemeğinde kadın bekçilerin olduğu görülmüştü. Bu da kadın bekçi alımı olabileceği anlamına geliyor. Kadın adaylar , kadınlar arasından bekçi alımı da yapılmasını istiyor.

BEKÇİLİK ALIMLARI İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI  BU YIL YAPILACAK

İçişleri Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamalarda toplamda 3 bin 250 bekçi alımı bilgisi verildi.. Geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan karar ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan gelen söz konusu açıklamada ilanın önümüzdeki aylarda yayımlanacağına yer verildi. Toplamda 3 bin 250 bekçi kadrosu için gelen son dakika bilgilerine göre hazırlıkların başladığı ve alımların bu yıl içinde yapılacağı öğrenildi.

LİSE MEZUNLARININ POLİS ALIMI HAZIRLIKLARI BAŞLADI BU YIL YAPILACAK

YKS'de TYT'den alınan puanlara göre her yıl polis alım sınavı yapıldığı ve bu yıl işe alım sayısının 2.500 olacağı biliniyor. insanlar. Lisans mezunları bu yılki işe alım için başvurabilirler. YKS'ye katılan ve TYT'den en az 250 ham puan alan adayların başvuruda bulunabileceği, ilan Ağustos ayında yayınlanacağı ve  bu tarihte başvurunun alınacağı, ardından spor ve  sözlü mülakatların aşamaları olduğu biliniyor. 

HER İKİ İLANA DA EN AZ LİSE MEZUNLARI BAŞVURU YAPABİLECEK

Polis ve bekçi olmak isteyen adayların  merakla beklediği iki ilan için geri sayım devam ediyor. Alınan  son bilgilere göre hazırlıkların başladığı ve kısa zamanda bekçilik için duyurunun geleceği, YKS sonuçlarının ardından ise PMYO polis alımı duyurusunun gelmesi bekleniyor.