Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Personel Alım İlanı Yayımladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 100 İş Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Personel Alım İlanı Yayımladı

Az önce yayımlanan ilanla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nda Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 7., 8. ve 9’uncu derecede açık bulunan İş Müfettişi Yardımcısı kadrolarına, Ankara’da yapılacak sınavla İşin Yürütümü yönünden görev yapmak üzere 70, İş Sağlığı ve Güvenliği yönünden görev yapmak üzere 30 olmak üzere toplam 100 adet İş Müfettişi Yardımcısı alınacaktır.

KPSS Şartı Var Mı?

İki farklı grupta yapılacak alımlarda İş Yürütme yönünden başvuru yapacaklar KPSS P42, KPSS P48 puan türleriyle başvuru yapabilecek.

İş sağlığı ve Güvenliği yönünden yapılacak başvurularda ise KPSS P2 puan türü geçerli olacak. Her iki grupta da başvuru yapabilmek için belirtilen puan türlerinden 85 ve üzerinde puan almak gerekiyor

Mezuniyet Şartı

Gruplara göre mezuniyet şartları değişiklik gösteriyor.

İş Yürütme Yönünden;

- Hukuk, Siyasal Bilgiler, Siyasal Bilimler, İktisat, İdari Bilimler, İşletme, İktisadi Ve İdari Bilimler Fakülteleriyle, Bunlara Denkliği Onaylanmış Yerli ve Yabancı Yüksek Okullardan Birini Bitirmek gerekiyor. 70 personel alınacak.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yönünden

Bu kategori 4 farklı gruba ayrılmıştır.

- 1. Grup: 10 personel: Makine Yüksek Mühendisi veya Mühendisi olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

- 2. Grup 10 personel: Maden Yüksek Mühendisi veya Mühendisi olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

- 3. Grup 5 personel: İnşaat Yüksek Mühendisi veya Mühendisi olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak

- 4. Grup 5 personel: Elektrik, Elektronik Yüksek Mühendisi veya Mühendisi olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Giriş Sınavına Başvuru Şartları

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yazılı nitelikleri taşımak.

b) Giriş sınavının yapılacağı 2023 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1988 ve sonrası doğumlu olmak).

c) 2021 veya 2022 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) 1.maddede belirtilen puan türlerinin birinden, belirtilen taban puanın üzerinde alarak atanacak kadro sayınının 2 katı oranında olan sınava girmeye hak kazanabilecek adaylar arasında yer almak (Puan sırasına göre son adayla (küsüratı da dahil) aynı puanı alan adaylar da sınava girmeye hak kazanacaktır).

d) Sınav başvurusu sırasında istenilen bilgi, belge ve beyanları eksiksiz ve doğru olarak sunmak/doldurmak (-Özgeçmiş/İş Talep Formunu düzenlemek, -Erkek adaylar için askerlik durumuna dair yazılı beyanda bulunmak, -Sağlık durumu itibariyle iklim değişikliklerine ve her çeşit yolculuk koşullarına elverişli olmak, -Tutum ve davranışları, varsa, sicili yönünden müfettişliğe engel durumu bulunmamak).

e) Yönetmelik hükümleri gereği İş Müfettişi Yardımcılığı Giriş Sınavına en fazla iki kere girilebileceğinden daha önce İş Müfettişi Yardımcılığı sınavına en fazla bir kez girmiş olmak.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını online olarak e-Devlet üzerinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kariyer Kapısı-İşe Alım İşlemlerinin Yapılması veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden yapacaktır. Başvurular 15 Şubat 2023 saat 10.00’da başlayacak olup 2 Mart 2023 saat 17.00’ye kadar devam edecektir.

Yazılı Sınav Yeri ve Tarihi

Yazılı sınav TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (Ankara) 19 Mart 2023 Pazar günü yapılacak.

I. Oturum: 09.30-12.00

II. Oturum: 13.00-15.00

III. Oturum: 15.15-17.15

 (Oturumlara geç kalan adaylar oturum başlangıcının ilk yarım saatinde sınava kabul edilecek olup daha sonra gelen adaylar oturuma alınmayacaktır.)

İLANLA İLGİLİ TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /