Bekçi Alımında Yaş Sınırı Konusunda Gençler Tedirgin

Mart ayında 8 bin bekçi alımı için ilana çıkılacağını belirten Süleyman Soylu'ya bekçi alımı yaş sınırının esnetilmesi yönünde binlerce mesaj sosyal medya üzerinden ulaştırılırken, gençler ise yaş sınırının esnetilmemesi gerektiğini söylüyor.

Bekçi Alımında Yaş Sınırı Konusunda Gençler Tedirgin

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın 2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için kısa süre sonra Polis Akademisi Başkanlığı'nca ilana çıkılacak. İlgili alımlara yaş sınırı yüzünden başvuru yapamayacak adaylar, bir seferliğine de olsa yaş sınırının esnetilmesi kendilerine de hak tanınmasını talep ederken, yaşı tutan adaylar ise yaş sınırında yapılacak değişikliklerin kendilerine haksızlık olabileceğini belirtiyor.

Kamu personeli alımlarındaki yaş sınırı konusu bir süredir gündemde. Çeşitli partilerden milletvekilleri de kamuya alımlarda yaş sınırıın bir seferlik dahi olsa esnetilmesini savunurken, bu açıklamalara memur alımlarına başvuru yapamayan adaylardan destek, gençlerden ise tepki geliyor. İçişleri Bakanlığı'nın bekçi alımlarında yaş sınırında değişikliğe gidebileceğine dair henüz bir değerlendirme gelmiş değil. Yaş sınırına takılan adaylar ise son ana kadar bununla ilgili seslerini duyurma, ilgili alımlara kendilerininde başvuru yapabilmelerinin sağlanması için kampanya düzenleme taraftarı.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Bekçi alımlarında ve diğer kamu personeli alımlarında yaş sınırı sizce esnetilmeli mi, aynı mı kalmalı? bu konuyla ilgili düşüncelerinizi sayfanın en altındaki yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA