Başvurular Başladı. 20 Uzman Yardımcısı Alımı Yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının İşkur üzerinden duyurduğu ilanda 20 adet Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcılığı sınavı için başvurular 10.01.2021 tarihi itibariyle başladı.

Başvurular Başladı. 20 Uzman Yardımcısı Alımı Yapılacak

Kamuya alınacak 20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcılığı için başlayan başvurular 21.01.2021 saat 17.30’a kadar devam edecektir. Sözlü olarak yapılacak olan bu giriş sınavına belirtilen KPSS puanlarından 70 veya üstü puan almak gerekiyor. Ankara’da görev yapacak olan bu personellerin sınav giriş yerleri de Ankara olacaktır. Başvuracak adayların aşağıda belirtilen lisans programlarından mezun olmaları gerekmektedir.

GRUP NUMARASI: 1

ÖĞRENİM DALI: Hukuk

SAYISI: 3

SÖZLÜ SINAVA ÇAĞRILACAK ADAY SAYISI: 12

KPSS PUAN TÜRÜ: KPSSP4

GRUP NUMARASI: 2

ÖĞRENİM DALI: Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi

SAYISI: 3

SÖZLÜ SINAVA ÇAĞRILACAK ADAY SAYISI: 12

KPSS PUAN TÜRÜ: KPSSP29

GRUP NUMARASI: 3

ÖĞRENİM DALI: Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği

SAYISI: 3

SÖZLÜ SINAVA ÇAĞRILACAK ADAY SAYISI: 12

 KPSS PUAN TÜRÜ: KPSSP1

GRUP NUMARASI: 4

ÖĞRENİM DALI: Jeoloji Mühendisliği

SAYISI: 2

SÖZLÜ SINAVA ÇAĞRILACAK ADAY SAYISI: 8

KPSS PUAN TÜRÜ: KPSSP1

GRUP NUMARASI: 5

ÖĞRENİM DALI: Çevre Mühendisliği

SAYISI: 2

SÖZLÜ SINAVA ÇAĞRILACAK ADAY SAYISI: 8

KPSS PUAN TÜRÜ: KPSSP1

GRUP NUMARASI: 6

ÖĞRENİM DALI: Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği

SAYISI: 2

SÖZLÜ SINAVA ÇAĞRILACAK ADAY SAYISI: 8

KPSS PUAN TÜRÜ: KPSSP1

GRUP NUMARASI: 7

ÖĞRENİM DALI: Makina Mühendisliği

SAYISI: 2

SÖZLÜ SINAVA ÇAĞRILACAK ADAY SAYISI: 8

KPSS PUAN TÜRÜ: KPSSP1

GRUP NUMARASI: 8

ÖĞRENİM DALI: Maden Mühendisliği

SAYISI: 1

SÖZLÜ SINAVA ÇAĞRILACAK ADAY SAYISI: 4

KPSS PUAN TÜRÜ: KPSSP1

GRUP NUMARASI: 9

ÖĞRENİM DALI: Endüstri Mühendisliği

SAYISI: 1

SÖZLÜ SINAVA ÇAĞRILACAK ADAY SAYISI: 4

KPSS PUAN TÜRÜ: KPSSP1

GRUP NUMARASI: 10

ÖĞRENİM DALI: Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

SAYISI: 1

SÖZLÜ SINAVA ÇAĞRILACAK ADAY SAYISI: 4

KPSS PUAN TÜRÜ: KPSSP34

-Giriş sınavına, öğrenim dalları itibarıyla alınacak uzman yardımcısı sayısı kadar başvurunun olmaması hâlinde kadro ve ihtiyaç durumuna göre öğrenim dalları arasında sayısal belirleme ve değişiklik yapma yetkisi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına aittir.

- Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların tabloda belirtilen sınava katılacak aday sayısından fazla olması halinde, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere yukarıda belirtilen sayıda aday giriş sınavına alınacaktır. Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.

SINAV BAŞVURU ŞARTLARI

- ÖSYM tarafından 2020 veya 2021 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında, tabloda belirtilen puan türlerinden 70 veya üzeri puan almış olmak,

- En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin, tabloda belirtilen bölümlerini veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen 4 yıllık fakültelerin birinden son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak,

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen genel şartlara sahip olmak,

- Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak, (1 Ocak 1987 ve bu tarihten sonra doğmuş olanlar)

- Süresi içinde başvurmuş bulunmak.

SINAV BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ

-Adaylar; giriş sınavı başvurularını e-Devlet üzerinden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden e-Devlet şifresi ile elektronik ortamda yapacak olup, ayrıca adaylar başvuru tarihleri arasında Bakanlığımızın https://enerji.gov.tr/kurumsal-insan-kaynaklari-kariyer-kapisi adresinde yayımlanacak sınava ilişkin duyuru içeriğinde yer alan başvuru linki ile de başvuru yapabilmeleri için yönlendirilecektir.

- Başvurular 10.01.2022 tarihinde saat: 9.30’da başlayıp 21.01.2022 tarihinde saat: 17.30’da sona erecektir.

- Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden başvuru yapmayan adayların talepleri dikkate alınmayacak olup şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

- Giriş sınavına başvuracak adayların mezuniyet bilgileri e-Devlet üzerinde Yükseköğretim Kurumundan otomatik olarak gelmektedir. Yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olup, bu ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denkliği olan adayların, e-Devlet başvurusu sırasında “Diğer Belgeleriniz” aşaması altında bulunan “Denklik Gösterir Belge” alanına ilgili dokümanı pdf ya da jpg formatında mutlaka yüklemeleri gerekmektedir.

- Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım Platformu üzerinde “İşleminiz başarıyla gerçekleştirilmiştir.” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır. Bu nedenle adaylar, başvuru işlemlerinin tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmelidirler.

- Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım Platformu üzerinden başvuru tarihleri içerisinde yapılan başvuru sırasında; “Başvurularınız” ekranındaki “Başvuru Durumu” sütununda yer alan “Başvuru Henüz Tamamlanmadı” sürecindeki başvurular “Güncelle” butonu ile güncellenebilecektir.

- Başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve bu ilanda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından, istenilen belgelerin başvuru aşamasında sisteme yüklenmesinden, başvuruda bulunan adaylar sorumludur. Bu hususlara riayet etmeyen adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaktır.

- Başvurularını başarı ile gerçekleştiren adaylar başvuru sürecini tamamladıktan sonra “Başvuru Bilgileri” çıktısını alabileceklerdir.

- Usulüne uygun ve/veya zamanında yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

- Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV TARİHİ VE YERİ

- Giriş sınavı, 21.03.2022 – 01.04.2022 tarihleri arasında Nasuh Akar Mahallesi Türk Ocağı Caddesi No:2 Bahçelievler/Çankaya/ANKARA adresinde yer alan Bakanlığımız merkez binası 9. Kat A Blok Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünde yapılacaktır.

- Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi ve sınav takvimi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın “https://www.enerji.gov.tr” internet adresinde yayımlanacaktır. Adaylar sınavlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden de görüntüleyebilecektir.