Başvuru Formu Yayımlandı: KPSS'siz ve 60 KPSS ile İtfaiye Eri Alımı Başvurusu Başladı

İtfaiye eri alımı için başvurular başladı. KPSS puanı ile ve KPSS şartsız yapılan itfaiye eri alımında başvuru detayları, başvuru şartları ve başvuru formu haberimizde.

Başvuru Formu Yayımlandı: KPSS'siz ve 60 KPSS ile İtfaiye Eri Alımı Başvurusu Başladı

Çorum Belediyesi itfaiye eri alımı başvurusu başladı.

Çorum Belediyesi tarafından bir duyuru yayımlandı. Geçtiğimiz hafta yayımlanan duyuruda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye İtfaiye Yönetmeliği hükümlerine göre personel alımı yapılacağı bildirildi. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Çorum Belediyesi tarafından yayımlanan personel alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları taşıması gerekmektedir:

- Türk vatandaşı olmak.

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak.

- Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca bulunmamak.

- Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

- Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları.

- KPSS P93 'ten en az 60 almış olmak.

MEZUNİYET ve EHLİYET ŞARTI

İlana başvuru yapacak adayların İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olması gerekmektedir.

Adayların en az C Sınıfı sürücü belgesi sahibi olması gerekmektedir.

BAŞVURU FORMU YAYIMLANDI-BAŞVURU BAŞLADI

İlana başvuru yapacak adayların Cuma 'ya kadar aşağıdaki evraklarla müracaatını Çorum Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne şahsen yapması gerekmektedir. 

- Başvuru Formu

- Nüfus cüzdanı fotokopisi

- Diploma veya Mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği, E-devlet üzerinden alınacak barkodlu mezuniyet belgesi (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir)

- Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesi

- KPSS Sonuç Belgesi

- Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,

- Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,

- 2 Fotoğraf

- Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

TÜM KAMU İLANLARI İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KPSS'SİZ İTFAİYE ERİ ALIMI

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan duyuruda itfaiye destek personeli kadrosuna personel alımı yapılacağına yer verildi. KPSS şartı olmadan yapılan alımda başvurular 19 Kasım 2019 tarihine kadar alınacak.

İşte ilan metni: