Bakanlıklar yeni personellerini arıyor! Lise, ön lisans, lisans mezunlarına müjde

Bakanlıklara memur ve kamu çalışanı alımı yapılıyor. 4 bakanlık tarafından Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olarak 1.916 kamu görevlisi işe alınacak. Söz konusu ilanlarla ilgili tüm detaylı bilgiler haberimizde..

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor! Lise, ön lisans, lisans mezunlarına müjde

Bakanlıklara memur alımı ilanları yayınlandı. Beş bakanlıktaki eksikliği gidermek amacıyla, çeşitli pozisyonlar için lisans, yüksekokul ve lisans mezunu adaylar arasından memur alımı yapılacak. Toplam 1.916 memur alımına yönelik ilan listesi yayımlandı. Bakanlıklara başvuruda bulunmak isteyen adayların aşağıdaki nitelikleri taşıması gerekmektedir.

Adaylık başvurusu için adaylarda ne gibi şartlar aranacak?

Öncelikle başvuru sahibinin 657 sayılı Kamu İşleri Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir. Ancak KPSS, Eğitim ile birlikte yaş şartı da aranacaktır.

KPSS'li ve KPSS'siz memur alımı yapılacak!

Bakanlıklara alımlar, KPSS puanı olmayan personel alımı ve 50 KPSS puanı ile memur alımı çerçevesinde gerçekleştirilecek.

KPSS aracılığıyla memur alımı yapabilmek için adayların 2022 ya da 2023 yılında yapılan KPSS sınavından en az 50, 60 ya da 70 puan almaları gerekiyor.

5 Bakanlık 1916 Memur alımına ilişkin ilan listesi:

5 bakanlığa 1.916 memur ve kamu çalışanı alımı yapılacak. Bildirim ve kota tahsis detaylarına aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

Tarım Bakanlığı GDO 170 Personel Alımı

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

OGM'de 170 kişi istihdam edilecek. Kontenjan ve başvuru ile ilgili detaylar açıklandı. Lise, Ön Lisans ve Lisans kademelerinden 60 puanla memur alımı yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı 170 memur alımı kapsamında, orman mühendisi ve orman koruyucusu kadrolarında merkez birimlerde ve il düzeyindeki kuruluşlarda görevlendirilmek üzere sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Orman Genel Müdürlüğü'ne personel alımına ilişkin başvurular yalnızca internet üzerinden yapılabilecek.

Sözleşmeli çalışan için başvuru tarihi: 16 Nisan - 26 Nisan 2024

Orman Mühendisi ve Orman Koruma Memuru başvuru tarihi: 29 Nisan - 9 Mayıs 2024

Hangi pozisyonlara alım yapılacak?

20 Sözleşmeli Mühendis ( Orman Mühendisi ),

26 Sözleşmeli Orman Muhafaza Memuru,

124 Sözleşmeli Personel ( Avukat, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Destek Personeli ( Şoför ), Mühendis, Tekniker( Uçak Bakım ), Büro Personeli ( Grafiker ) ),

Başvuru Şartları

Başvuru yapabilmek için başvuru sahibinin genel olarak 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir. Bu bağlamda genel olarak;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması,

Sivil haklardan mahrum olmaması,

Görevini yapmasına engel teşkil edecek bir sabıka kaydının bulunmaması,

Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış veya askerlikle ilgilenmeyenler,

Güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmalarından olumlu sonuçlar elde etmek.

KPSS şartları nelerdir?

2022 yılında yapılan KPSS sınavında adayların lise için P94, üniversite için P93, üniversite için P3 puanı almaları gerekiyor. Orman koruma memuru alımı için taban puan 65, diğerleri için taban puan 70'tir.

Çevre Bakanlığı (ÇŞB) 41 Personel Alımı

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

Çevre Bakanlığı'ndan sözleşmeli personel alımı talepleri başladı. Bilişim personeli yüksek maaşla işe alınacak. Söz konusu duyuruya göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 41 kişilik kadroyla sözleşmeli bilişim personel alımı yapacak. Söz konusu tebliğe göre Bakanlık, Coğrafi Bilgi Sistemleri Müdürlüğü'nde görev yapacak bilişim personeli alımı yapacak.

Başvurular Başlatıldı!

Bildirime yönelik personel alım başvuruları 15 Nisan 2024 tarihinden itibaren başlayacak ve en geç 5 Mayıs 2024 'e kadar tamamlanması gerekmektedir. Başvurular yalnızca Bakanlığın kariyer adresinden online olarak yapılabilecek.

Başvuru tarihi: 15 Nisan - 5 Mayıs 2024

Kayıt adresi: https://www.turkiye.gov.tr/cevre-ve-sehircilik-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Hangi pozisyonlara personel alımı yapılacak?

Yazılım Takım Lideri ve Çözüm Mimarı (.NET ) 3,

Sistem Takım Lideri ve Çözüm Mimarı 1,

Kıdemli Veritabanı ve Veri Ambarı Uzmanı 1,

Kıdemli Java Yazılım Uzmanı 1,

Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı 3,

Kıdemli Veri Uzmanı 2,

Kıdemli Sistem Uzmanı 1,

Kıdemli Ağ veya Siber Güvenlik uzmanı 1,

Java Yazılım Uzmanı 1,

Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı (Mobil) 1,

Yazılım Geliştirme Uzmanı (.NET) 10,

Python Yazılım Geliştirme Uzmanı 1,

Veritabanı Uzmanı (NoSQL) 2,

Sistem Uzmanı (Microsoft) 2,

Sistem Uzmanı (Linux) 2,

Ağ Uzmanı 2,

Siber Güvenlik Uzmanı 1,

Kıdemli İş Analisti 3,

Veri Uzmanı 2,

NET Yazılım Geliştirme Uzmanı (CBS) 1,

Adayların başvuru şartları nelerdir?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen şartlara göre genel olarak başvuru yapacak kişilerden belirli nitelikler aranacak. Bu çerçevede KPSS, YDS, eğitim ve mesleki nitelikler özel olarak aranacaktır.

Ayrıca erkek adaylarda askerlik hizmetini tamamlamış veya askerlik ile hiçbir ilgisinin bulunmaması, askerlik yapmasına engel bir sorunu bulunmaması gibi niteliklerin de aranması gerekecek.

Eğitim Şartı

En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun olunması gerekir.

KPSS ve YDS şartları nelerdir?

Başvurular KPSS gerektirmeden kabul edilecektir. Ancak tüm adayların yabancı dil sınavına girmeleri gerekecektir. Bu içerikte,

KPSS puanlı başvuru yapabilmek için başvuru sahibinin 2022 ya da 2023 yılında uygulanan KPSS'nin P3 puan kategorisinden en az 70 puan alması gerekmektedir. Değerlendirmelerde KPSS puanının %70'i, YDS puanının %30'u dikkate alınacaktır.

KPSS şartları aranmayan personel alımlarında adayın KPSS puanı 70 dikkate alınacak ve yapılacak değerlendirmelerde KPSS'nin %70'i, YDS'nin ise %0'ı hesaplanacak.

Enerji Bakanlığı MAPEG Memur Alımı

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

Enerji Bakanlığı Maden ve Petrol Genel Müdürlüğü'ne (MAPEG) memur alımına ilişkin tebliğ yayımlandı. Duyuruya göre, eğitim amaçlı memur alımı yapılacak.

Yurt dışından KPSS'siz memur alım kontenjanlarına ilişkin bilgiler nelerdir?

Enstitümüz personeli için 16 Ekim 2023 tarih ve 7713 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca yurt dışına eğitim amacıyla gönderilen memurların kurumlara tahsis edilen kontenjanlarına ilişkin 2024 yılı için; Hedef 1 (bir) kişi (0-12 ay) “Yer Bilimleri, Madencilik, Maden Hukuku, Maden İşletmeciliği, Mühendislik Petrol ve doğalgaz, sürdürülebilir işletme” alanlarında lisansüstü eğitim için tahsis edilmiştir.

Başvuru koşulları nelerdir?

1. En az 4 yıllık üniversite veya yüksekokul fakültelerinden mezun olmak.

2. Birim başkanından olumlu yorumlar alınmış olması.

3. Hiçbir zaman yurt içinde aynı konu üzerinde ya da yurt dışında aynı düzey eğitim almamış olmak.

4. Son üç yıldır terfi erteleme cezasından yararlanmamış olmak.

5. Erkeklerin askerlik yapmış olması veya askerlikle bir ilişiğinin olmamış olması.

6. Kotanın kullanılacağı yılın son gününde 40 yaşını doldurmamış olmak.

7. Yabancı dil yeterlilik sınavından İngilizce, Fransızca, Almanca'dan en az bir dersten en az yetmiş puan almak veya Merkez tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınıf tarafından ölçülen, seçilen ve derecelendirilen uluslararası geçerli bir sınavdan eşdeğer puana sahip olmak. (ÖSYM Uluslararası Yabancı Dil Sınavı Denklik Belgesinde adı geçen yabancı dil sınavları İngilizce için; Cambridge C2 Proficiency, Cambridge C1 Advanced, TOEFL iBT ve PTE Academic; Almanca için TestDaF, DSD II, TELC Deutsch ve Goethe Institut'tur. Ayrıca ÖSYM tarafından hazırlanan “Uluslararası Yabancı Dil Sınavlarının Denkliğinin Belirlenmesine İlişkin Esaslar Yönetmeliği”nin 6. maddesinin 2. fıkrasının (d) bendine göre; Devlet üniversitelerinde uluslararası geçerliliği olan bir yabancı dil sınavına girmek zorunludur.)

8. Başvuru dahil en az üç yıl Genel Müdürlük pozisyonunda çalışmış olmak.

Başvurular Başlatıldı!

Yabancı memur istihdamına başvurular ilan ilanıyla başlar. Bu kapsamda Kariyer portalına yapılan ilan başvuruları en geç 4 ay içinde gönderilecektir.

Başvuru tarihleri: 9 Şubat – 30 Haziran 2024

İLAN DETAYLARI: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/sf_IlanDetay.aspx?id=b16ebd4b-5bfe-44f0-af6e-42addde82ce6

İçişleri Bakanlığı 1608 Sözleşmeli 4/B Personel Alımı

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından en az lise mezunu olarak 1.608 kişi işe alınacak.

İçişleri Bakanlığı memur ve kamu çalışanları alım ilanı yayımlandı. 3 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre İçişleri Bakanlığı, açığın giderilmesi için 4/B sözleşmeli personel alımı yapacak. Merkez ve taşra teşkilatı personel alımında Türkiye genelinde kontenjan tahsisi açıklandı. En az lise diplomasına sahip, KPSS puanı 60 olan adaylarla alım yapılacaktır.

1608 memur alım kontenjanı nedir?

çişleri Bakanlığı merkez teşkilatında 96, taşra teşkilatında ise 1.512 memur olmak üzere toplam 1.608 4/B sözleşmeli acente alımı yapılacak.

Merkez Teşkilatı 96 Personel Alımı Kadroları:

Lise Mezunu: 58 Destek Personeli ( 8 Şoför, 35 Temizlik Personeli, 3 Aşçı, 5 Aşçı Yardımcısı, 2 Kaloriferci, 5 Garson ) 3 Teknisyen ( 1 Sıhhi tesist, 1 Klima, 1 Marangoz )

Ön Lisans Mezunu: 3 Tekniker ( 1 Makine, 1 İnşaat, 1 Elektrik Elektronik ), 2 Büro Personeli

Lisans mezunu: 10 Mühendis ( 1 Elektrik Elektronk, 1 Makine, 2 Bilgisayar, 1 Harita, 2 Yazılım, 3 İnşaat ), 2 Mimar, 11 Arşiv Uzmanı, 7 Avukat,

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

Taşra Teşkilatı 3303 Memur Personel Alımı Kontenjanları:

Lise Mezunu: 247 Destek Personeli ( 221 Temizlik Görevlisi, 26 Şoför ) 42 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 31 Teknisyen ( 13 Bilgisayar, 18 Elektrik Elektronik ),

Ön Lisans Mezunu: 4 Tekniker ( 1 Bilgisayar, 3 Elektrik Elektroik ), 450 Çağrı Karşılama Personeli, 436 Büro Personei,

Lisans Mezunu: 5 Mühendis ( 1 Bilgisayar, 1 Elektrik Elektronik, 2 İnşaat, 1 Jeoloji ), 276 Büro Personeli, 10 Programcı, 11 Avukat,

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

Başvuru

Resmi Gazete'de yayımlanan işe alım ilanına göre adaylarda belirli genel ve özel bazı nitelikler aranacak. Bu çerçevede genel olarak 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanununun 48. maddesinde yer alan şartlar aranacaktır. Özellikle eğitim düzeyi, KPSS ve yaş şartları aranacaktır.

Genel başvuru koşulları:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, Vatandaşlıktan yoksun olmayan, Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan, Soruşturma güvenliği ve arşiv araştırmalarından olumlu sonuç elde edebilecek, Herhangi bir suçtan hüküm giymemiş, Muhtemel Güvenlik soruşturması ve arşiv taraması sonucu olumlu, Herhangi bir suçtan hükümsüz, Sabıka kaydı olmayan, erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamamış veya askerlikle ilgilenmeyen.

Özel başvuru koşulları:

Herhangi bir kurum ya da kuruluşta sözleşmeli olarak çalışmamaları, işe alınacak pozisyonda bir eğitim programını tamamlamaları ve belirtilen KPSS puan şartlarını sağlamaları gerekmektedir.

KPSS şartları nelerdir?

İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatına personel alımında adaylardan KPSS şartlarına sahip olma şartı aranacak. Bu kapsamda lise diploması için KPSSP94, üniversite diploması için KPSSP93 ve üniversite diploması için KPSSPp3'ten en az 60 puana sahip olunması zorunludur. KPSS'nin geçerlilik yılı 2022 olarak açıklandı.

Pozisyonuna Göre Özel Nitelikler

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

Bakanlıklar yeni personellerini arıyor

Başvurular ne zaman başladı?

İçişleri Bakanlığı'na 1608 Sözleşmeli personel alımıyla ilgili başvurular Nisan ayında alınacak. Başvuru sürecinin Nisan ayında tamamlanabilmesi için öncelikle başvuru sahiplerinin belirlenen standartları karşılaması gerekiyor. Başvuru elektronik ortamda yalnızca İçişleri Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

Başvuru tarihi: 22 - 26 Nisan 2024

Başvuruların yapılacağı adres: Başvurular www.icisleri.gov.tr ​​adresinde yer alan “İçişleri Bakanlığının Başvuru Sahibi Bilgileri ve İnceleme Talepleri Hakkında Yönetmelik” formuna göre yapılacaktır.