Bakan Özer’den Son Dakika Açıklaması MEB, Okullara Yeni Personel Alımı Yapılacağını Duyurdu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Mersin'de eğitim başlığında düzenlenen koordinasyon toplantısına çevrim içi olarak katıldı.

Bakan Özer’den Son Dakika Açıklaması MEB, Okullara Yeni Personel Alımı Yapılacağını Duyurdu

2022-2023 eğitim öğretim yılının öğrenci, öğretmen ve tüm velilere hayırlı uğurlu olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların açılması öncesinde yoğun çalışmalar yapıldığını ve önemli hazırlıklarla döneme başlandığını kaydetti.

Yeni Personel Alımları Yapılacak

Geçtiğimiz günlerde başvuruları başlayan TYP ile okullara yaklaşık olarak 60 bin personel alımı yapıldı. Bakan Özer'in bugün yaptığı açıklamalara bakıldığında bu alımlara ek olarak yeni alımların da yapılacağı görüldü.

Son 20 yıl içinde eğitimde fırsat eşitliği bağlamında ders kitapları nasıl ücretsiz olarak öğrencilere ulaştırıldıysa bu eğitim öğretim yılında da aynı şekilde yardımcı kaynakların da tüm sıralarda hazır hâle getirildiğini belirten Özer "Yaklaşık 136 milyon yardımcı kaynağı Türkiye'nin her noktasındaki öğrencilerimize ulaştırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimize çok sağlıklı bir ortamda hizmet sunabilmek için okullarımızın olmazsa olmazı olan temizlik elemanlarıyla ilgili gerekli istihdamı sağlama noktasında Türkiye'deki tüm okullarımıza ilk kez 5 Eylül itibarıyla 60 bin elemanının görevlendirilmesini sağlamış olduk. İnşallah, önümüzdeki aylarda bu sayıyı artıracağız." dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /