Bakan Fahrettin Koca’dan 85 Bin Personel Alımı Hakkında Açıklama Geldi İkinci Alımların Ne Zaman Yapılacağını Hakkında Açıklama Yapıldı

Son Dakika. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM’de gerçekleştirilen Sağlık Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinde konuştu. Bakan Koca, Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı hakkında açıklamada bulundu. İkinci etap alım tarihi hakkında da açıklamam geldi.

Bakan Fahrettin Koca’dan 85 Bin Personel Alımı Hakkında Açıklama Geldi İkinci Alımların Ne Zaman Yapılacağını Hakkında Açıklama Yapıldı

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı için ilk etap olan 42 bin 500 personel alımı için başvurular alındı. Adaylar sonuçlara kilitlenmiş, ve ikinci etap alımın ne zaman yapılacağını merak ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bir son Dakika açıklaması geldi. Bakan Koca, Meclis Bütçe Görüşmelerinde yapılan açıklamada “85 Bin yeni sağlık personelinin 42.500’ünün atamasını şimdi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İkinci Etap Alımlar Yapılacak

Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek isteyen adaylar için ikinci etap alımlar için de açıklamalarda bulunan Bakan Koca, “Alımların diğer yarısını ilk alımların hemen ardından alacağız” dedi.

32 Bin Tıbbi Sekreter Alımı Yapılacak

Bakan Koca açıklamasının devamında 85 bin personel alımının 32 bininin tıbbi sekreter kadrosuna yapılacağını belirterek “Bu personelin 32 bini polikliniklerimizde hizmet verecek olan tıbbi sekreterlerden oluşuyor. Bu sayede hekimlerimizin iş yükünü azaltıp verimliliğini artırmayı hedefliyoruz.

27 Bin Hekimle Sözleşme Yapılacak

Ayrıca hekim istihdamında zorlanılan yerler için ihdas edilen 27 bin sözleşmeli hekimle yılbaşından itibaren sözleşmeler yapılacak” değerlendirmesinde bulundu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /