Bakan Bugün Açıkladı! Alımlarda Puan Sınırı Artacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, özel bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında bakanlığın çalışmaları ve personel alımlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Bugün Açıkladı! Alımlarda Puan Sınırı Artacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hakimlik ve savcılık sınavında 70 puan barajının geri getirilmesine yönelik çalışma yapıldığını, komisyonlarca yapılan yazılı sınavlarda ihtiyaçtan dolayı puanların son zamanlarda aşağı çekildiğini fakat tekrar puanların yükseltileceğini söyledi.

Özel bir televizyon kanalında bakanlığın çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Gül, hakimlik ve savcılık sınavına ilişkin de önemli çalışmaların yapıldığını vurguladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Milletin bağrından çıkan herkesi aldık. FETÖ'cüler sadece kendi adamlarını almışlardı. Hem de soruları çalarak yaptılar. AK Parti kimse arasında bu konuda ayrımcılık yapmadı. Yargı kimsenin tekelinde olacak bir şey değil. Yargı tuzdur ve bu tuzu herkes kullanır. Bu konuda en hassas kişi sayın Cumhurbaşkanımızdır. Bazı eksikler var. Bu görev de bize ait. Yazılı sınavda puan çıtasını 70 puana çekmeyi planlıyoruz. Sözlü sınavda 1. Sınıf hakimlerimiz mülakat yapıyor. Hiçbir ideolojik yaklaşım biçimimiz yok." ifadelerini kullandı.

Bakan Gül , yargıda an itibariyle 11 milyon dosya olduğunu, yargıdaki reformun biran önce tamamlanarak, sorunların çözümü konusunda sürecin hızlandırılmasının hedeflendiğini söyledi. Bakan ,"Yargıdan 11 milyon dosya var. Bunlar hakim ve savcılarımızın önünde. Misal bir dava açılıyor. 150 gün veriliyor. Bu hedef süredir. Artık vatandaş davasının ne kadar süreceği bilgisi tebliğ ediliyor. Her sorun çözüldükçe elbet yeni sorunlar çıkacak ama biz yargıdaki reformu bir an önce tamamlamak istiyoruz.Genel itibariyle yargıya güven her yıl sorulan bir soru. Yolu adliyeden geçen insanla, hiç uğramamış biri elbette farklı cevaplar verecek. Yargı şu anda hala en çok güvenilir kurumlar arasında. Yargıda reformun amacı: Güven veren adalet. İddia edildiği gibi yargı güvenilmez sözü tamamen muhalefetin sadece muhalefet olsun diye söylediği sözler. Tutukluluk sürelerinin kısaltılması yönünde ciddi çalışmalar yapıyoruz." ifadelerini kullandı.