Ankara Büyükşehir Belediyesi personel alımı yapacak! KPSS'den 60 puan alana belediyede yüksek maaş fırsatı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 220 zabıta memuru ve itfaiye eri alımı yapacak. İşte başvuru şartları ve detayları...

Ankara Büyükşehir Belediyesi personel alımı yapacak! KPSS'den 60 puan alana belediyede yüksek maaş fırsatı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, zabıta memuru ve itfaiye eri alımı yapacağını duyurdu. Yapılan son dakika açıklamasında, 100 kişinin itfaiye eri kadrosunda, 120 adayın ise zabıta memuru kadrosunda istihdam edileceği belirtildi.

Başvurular, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak gerçekleştirilecek. Adayların Türk vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum bulunmaması, suç kaydının olmaması gibi genel şartları taşıması gerekmektedir. Ayrıca, erkek adaylar için askerlik durumunun uygun olması veya askerlik çağına gelmemiş olması beklenmektedir.

abb itfaiye eri ve zabıta alımı yapacak

İlan edilen kadrolar için özel şartlar da bulunmaktadır. Adayların mezun oldukları okula göre öğrenim şartını taşıması ve 2022 KPSS'den belirtilen asgari puanı almış olması gerekmektedir. Boy ve kilo şartları da belirlenmiştir. İtfaiye eri kadroları için sağlık açısından uygun olunması ve C sınıfı sürücü belgesine sahip olunması gerekmektedir. Zabıta memuru kadroları için ise B sınıfı sürücü belgesine sahip olunması gerekmektedir.

Başvuru tarihleri henüz açıklanmamıştır. Adaylar, başvuru şartlarını taşıdıkları takdirde ilan edilen tarihlerde başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu alımlarla, zabıta memuru ve itfaiye eri kadrolarında istihdam sağlamayı hedeflediği belirtilmektedir. Bu fırsattan yararlanmak isteyen adaylar, başvuru şartlarını dikkatlice inceleyerek başvurularını yapabilirler.