Almanya’dan Türk İşçi Alımı İçin Müjde Geldi Süreci Kolaylaştırdılar Saatlik Ücret 276 TL

Almanya, Türk işçi alımı için süreci hızlandırdığını duyurdu. Havaalanlarında işçi arayışı devam ederken saatlik ücret 15 Euro olarak belirleniyor.

Almanya’dan Türk İşçi Alımı İçin Müjde Geldi Süreci Kolaylaştırdılar Saatlik Ücret 276 TL

Almanya Devleti, havaalanlarında yaşanan personel eksikliğini gidermek için Türk işçi alımını hızlandırdı. Alman basınında yer alan haberlere göre havaalanlarında personel sıkıntısı büyük boyutlara ulaşmışken beklenenden daha az Türk işçi geldiği açıklandı.

Beklenenden daha az işçinin gelmesinin sebeplerinden biride sürecin uzaması ve alınacak işçilerin yeterince bilgilendirilmemesi geliyor.

7200 Türk İşçi Alınacaktı Sadece 1 Kişi Alıncı

Sadece Frankfurt Havaalanına 2000 olmak üzere toplamda 7200 Türk işçisi havaalanlarında istihdam edilecekti. Ancak şu ana kadar sadece 1 işçi alındı. Almanya’da yer hizmetleri sağlayıcıları işverenler derneği başkanı Thomas Richter, “Önümüzdeki günlerde Türkiye’den 145, belki 150 çalışan yardıma gelecek” dedi.

Süreç Hızlandırıldı

Her ne kadar işçilerin geleceği söylense de açıklanan rakamlar şuan için istenenden çok daha az ve bu yüzden alım için hız verileceği belirtildi.

Bild am Sonntag Gazetesi, yaşanan gecikmelerin nedenini Havaalanları Birliği ADV’nin Genel Müdürü Ralph Beisel’e sordu. Beisel, sorunun zaman alıcı ve kritik onay sürecinden kaynaklandığını ifade etmişti. Sadece özgeçmiş kontrolünün en az 6 hafta sürdüğünü belirten Richter, ancak bu durumun da değiştiğini belirtti. “Birçok havalimanındaki durum, onay sürecini de hızlandırdı. Artık bu süreç iki haftaya kadar kısaldı.” dedi.

Saatlik Ücret 276 TL

Türkiye’den gelecek işçiler için saat ücreti en az 15 Euro olarak belirlendi. Ücretler çalışma şartları ve mevkilere göre değişiklik gösterebiliyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /