Almanya Çalışmaları Hızlandırdı Türkiye’den İşçi Alımına Başlayacak

Almanya’da havacılık sektörü için alınacak personellerden sonra bir gruba daha personel ihtiyacı olduğu duyuruldu.

Almanya Çalışmaları Hızlandırdı Türkiye’den İşçi Alımına Başlayacak

Avrupa’da havaalanlarında yaşanan büyük personel eksikliği için özellikle Almanya, Türkiye’den işçi alımı için günleri sayıyor. Havaalanlarında bulunan ihtiyaç sonrası iki alanda daha personel ihtiyacı duyulduğu ve bunun içinde önümüzdeki dönemde Türkiye’den personel almak için girişimlere başlanacağı belirtildi.

Dün akşam Almanya’da Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Çalışma Bakanı Hubertus Heil Türkiye’den işçi alımı için bir araya geldi ve bu konu üzerinde görüştüler.

Alman hükümeti, Türklerin gelmesi için teşvik edici yeni uygulamaları tartışırken, Almanya yeni bir meslek dalı için de harekete geçti.

Türkiye’den Havaalanlarına 2 Bin İşçi

Havaalanlarında yaşanan personel sıkıntısı için Türkiye’den ortalama üç aylığına getirilecek işçiler, havaalanlarının güvenliğini, check-in işlemlerinin hızlılığını, yükleme ve bavullara yardım işlerini yapacak. Bunun için, havaalanı deneyimi olanlar ve havaalanı güvenliği eğitimi almış olanlar seçilecek.

Alman Havacılık Endüstrisi Federal Birliği (BDL) başkanı Matthias von Randow, Türkiye’de Alman havaalanlarında bagaj taşımaya yardımcı olabilecek 2 bin eğitimli işçi ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, pandemi nedeniyle işgücü sıkıntısının çok daha kötü hale geldiğini söylerken Spiegel dergisi, İçişleri Bakanlığı'nın, Gastronomi ve konaklama sektöründe çalışabilecek yabancı personel getirmeyi istediğini yazdı.

Toplu Ücret Ödenmesi Gerekiyor

Çalışma Bakanı Heil, acilen ihtiyaç duyulan personelin geçici iş gücü için Almanya’ya getirilmesini hızlandıracaklarını açıkladı. Heil, Türkiye’den getirilecek personele toplu ücret ödenmesi gerektiğini ve konaklama sağlanmasının şart olduğunu duyurdu.

Konaklama ve Gastronomi Sektörüne Alım

Alman basınında yer alan haberlerde, İçişleri Bakanlığı'nın, gastronomi ve konaklama sektöründe çalışabilecek yabancı personel getirmeyi hedeflediği aktarıldı. İçişleri Bakanı pandemi ile beraber sektörde ciddi işgücü sıkıntısının yaşandığını ve bunun için kalifiye eleman getilimesi gerektiğini duyurdu.

Alman hükümetinin önümüzdeki günlerde alımları duyurması bekleniyor. Alımlar duyurulduktan sonra başvuru şartları ve nerelere başvurulacağı belli olacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /