Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 40 Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak

Resmi Gazete 'de yayımlanan alım ilanına göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 15 farklı bölümden 40 uzman yardımcısı alımı yapacak. İşte alım yapılacak bölümler ve başvuru şartları..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 40 Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 40 Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uzman yardımcısı alımı ilanı duyurdu. Resmi Gazete 'de yayımlanan alım ilanına göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 15 farklı bölümden 40 uzman yardımcısı alımı yapacak.  

Alım yapılacak bölümler ve kontenjan

Başvuru şekli ve zamanı 

Adaylar başvurularını 07/11/2022-18/11/2022 tarihleri arasında e-Devlet Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım platformu (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriş yaparak gerçekleştireceklerdir. 

Başvuru şartları neler ? 

  1.  657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak
  2. Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren ve yukarıdaki tabloda belirtilen öğrenim dallarından birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, (Adayların, yukarıda belirtilen bölümlere denk sayılan bölümlerden mezun olmaları halinde YÖK tarafından onaylanmış denklik belgelerini e-Devlet ile başvuru aşamasında eklemeleri gerekmektedir.)
  3. Giriş (sözlü) sınavının açıldığı yılın Ocak ayının birinci günü (1 Ocak 2022) itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1987 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak
  4. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca 2021 ve 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından, yukarıdaki tabloda puan türleri için belirlenen baraj puanını almış olmak
  5. YDS’den asgari (C) düzeyinde ya da dil yeterliği bakımından buna denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak, (Başvuru bitim tarihi itibariyle son 5 yıl geçerli) (YÖKDİL kabul edilmeyecektir.)
  6.  Askerlik çağına gelmiş erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 40 Uzman Yardımcısı Alımı ilanının detaylarına ulaşmak için TIKLAYIN