Aile Bakanlığı yeni memurlarını arıyor! KPSS'den o puanı alanlar bayram edecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımı yapılacağını duyururken farklı alanlarda müfettiş yardımcısı alımı yapılacağına dair detaylar haberimizde.

Aile Bakanlığı yeni memurlarını arıyor! KPSS'den o puanı alanlar bayram edecek

İş arayışında olanlara güzel haber gelirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımı için farklı alanlar üzerinde kadroların belirlendiği açıklar yayınlandı. Memur alımı kontenjan bilgileri ve başvuru şartları...

KONTENJAN ALIM BİLGİLERİ
18 Kişi Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri mezunları,
2 Kişi Sosyal Hizmet, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Çocuk Gelişimi, Psikoloji, Sosyoloji alanlarında en az dört yıl eğitim veren bölüm mezunları.

BAŞVURU KOŞULARI
-TC vatandaşı olmak
-Kamu haklarından mahrum olmak
-Görevini yerine getirmesine engel sağlık sorunlarının bulunmaması
-Güvenlik ve arşiv soruşturmasında olumlu sonuç almak
-Erkek adayların askerlikle ilişkisinin bulunmaması
-Giriş sınavı 2024 yılında gerçekleşirken Ocak ayıyla beraber 35 yaşını doldurmamış olmak.

aile bakanlığı memur alım
KPSS ve EĞİTİM DETAYLARI
2022 ve 2023 yıllarında gerçekleşen KPSS'den en az 80 puan alınması gerekirken belirlenen bölümler üzerinde en az dört yıllık lisans mezunu olmak gerekir.
Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri mezunları için KPSS P-48 puan türünden
Sosyal Hizmet, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Çocuk Gelişimi, Psikoloji, Sosyoloji alanlarında en az dört yıl lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar için KPSS P-3 puan türünden sonuç almak gerekir.

BAŞVURU BİLGİLERİ
ASHB memur alımı başvuruları başlarken elektronik ortamdan yapılacak başvurular için ilan yayınlanırken gerekli şartlara uygunluk kontrol edilir. Başvuru tarihleri 8-26 Ocak 2024 tarihleri aralığında gerçekleşirken https://isealimkariyerkapisi. cbiko.gov.tr tarihlerinde başvuru yapılır.