Aile Bakanlığı Sözleşmeli Avukat Alımı Başvuruları Devam Ediyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na 80 sözleşmeli avukat alımı yapılacak.

Aile Bakanlığı Sözleşmeli Avukat Alımı Başvuruları Devam Ediyor

Aile Bakanlığı'nın resmi internet sayfası, Devlet Personel Başkanlığı ve Resmi Gazete'de de yayımlanan duyuruda, bakanlığa yapılacak personel alımıyla ilgili, 'Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Taşra Teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında çalıştırılmak üzere, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"ın ek 2 nci maddesinin (c) bendi ve ek 5 inci maddesine göre, 80 adet Avukat Pozisyonu için Bakanlık Merkez binada yapılacak sözlü sınav ile sözleşmeli personel alınacaktır.' ifadelerine yer verilirken, başvuru genel ve özel şartları şu şekilde oldu: 

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) Son müracaat tarihi itibariyle Hukuk Fakültesinden mezun olmak ve Avukatlık ruhsatına sahip olmak,

c) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak,

ç) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,

d) 65 yaşını bitirmemiş olmak,

e) 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel pozisyonunda görev yapmakta iken, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmeleri feshedilen veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedenler için, fesih tarihinden itibaren bir yıllık süreyi doldurmuş olmak.

Başvurular 4 Şubat 2019 ile 12 Şubat 2019 tarihleri arasında kabul edilecek. Başvurular internet üzerinden doldurulacak başvuru formunun son başvuru tarihini geçmeden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Emek Mah. 17. Cad. No:13 Kat :2 Emek/ANKARA adresine şahsen ya da posta yoluyla iletilmesi şeklinde yapılacak.