Adli Tıp Kurumu 'na Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak - Başvuru Genel ve Özel Şartları, Başvuru Tarihleri

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na en az ortaöğretim mezunlarından koruma ve güvenlik görevlisi alımı için başvurular 12 Nisan ile 22 Nisan tarihleri arasında alınacak.

Adli Tıp Kurumu 'na Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak - Başvuru Genel ve Özel Şartları, Başvuru Tarihleri

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın personel alımları yapacağına ilişkin ilan Resmi Gazete'de geçtiğimiz gün yayımlanmış, ilgili ilandakoruma ve güvenlik görevlisi alımı için 30 kontenjan ayrıldığı görülmüştü. Kimyager, Laborant, Koruma  ve  Güvenlik Görevlisi, Teknisyen, Hizmetli unvanlarında personel alımları için başvurular 12 Nisan'da başlayacak. Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda koruma ve güvenlik görevlisi alımına başvuru yapmak isteyen adayların , başvuru genel şartının yanı sıra silahlı güvenlik görevlisi kartına sahip olması  , en az ortaöğretim mezunu olması, erkek olması ve aşağıdaki başvuru özel şartlarını yerine getirmesi gerektiği kaydedildi: 

a) Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 22 Nisan 2021 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın (KPSS- 2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak.(01 Ocak 1990 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
b) 170 cm. 'den, kısa boylu olmamak,
c) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83'ten fazla, 70- 17=53'ten az olmaması gerekmektedir.)
d) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl sağlığı bulunmamak, bedensel engelli olmamak, şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri
engeller bulunmamak,
e) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesi hükmü gereğince güvenlik soruşturması olumlu olmak.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELER?

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Son başvuru günü olan 22 Nisan 2021 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1985 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.)
Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu için merkezî sınavın (KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak.(01 Ocak 1990 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
c)  Askerlikle  ilgisi  bulunmamak  veya  askerlik  çağına  gelmemiş  olmak,  askerlik  çağına  gelmiş  ise  muvazzaf  askerlik  hizmetini  yapmış  yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
ç) 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,
d) 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
e) Kamu haklarından mahrum olmamak,
f) Son müracaat tarihi itibarıyla atanılacak pozisyon için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak.

BAŞVURULAR NEREDEN, NASIL YAPILACAK?

Adli Tıp Kurumu'ndan yapılan resmi bilgilendirmede ilgili alım için başvuru sürecine dair şu ifadelere yer verildi: 

Başvurular  Adli  Tıp  Kurumunun  www.atk.gov.tr  adresli  resmi  internet  sitesi  üzerinden  yapılacaktır.  İnternet  sitesi  üzerinden  yapılan  başvuru sonrasında  posta  veya  diğer  iletişim  kanallarıyla  herhangi  bir belge  gönderilmeyecektir.  Başvuru  esnasında  fotoğraf,  KPSS  sonuç belgesi,  diploma  veya geçici mezuniyet belgesi ile Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu için özel güvenlik kimlik kartının (silahlı ibareli)sisteme yüklenmesi gerektiğinden adayların bu belgelerin pdf ya da resim formatındaki hallerini hazır bulundurmaları  gerekmektedir. Başvuru işlemini uygun şekilde yaparak tamamlayan adaylara başvuru kayıt numarası sistem tarafından otomatik olarak verilecektir.
Adaylar her bir sözleşmeli pozisyon ve unvan için yalnızca bir başvuru yapabileceklerdir. Aynı adayın birden fazla pozisyon ve unvan için başvuru yapması halinde tüm başvuruları geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi göreve başlatılmayacaktır.