Adalet Bakanlığı'nda çalışmak isteyenlere müjde! Bu kadrolara alım yapılacak

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde 24 şehirde gerçekleştireceği 60 kişilik personel alımı için başvuruları almaya hazırlanıyor. Sosyal çalışmacı, veteriner, mühendis, diyetisyen ve fizyoterapist pozisyonlarında istihdam sağlanacak alımın detayları adaylara duyuruldu.

Adalet Bakanlığı'nda çalışmak isteyenlere müjde! Bu kadrolara alım yapılacak

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), Türkiye genelindeki 24 farklı şehirde sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Bu alım, sosyal çalışmacı, veteriner, mühendis (inşaat, gıda, makine, ziraat), diyetisyen ve fizyoterapist pozisyonlarını kapsıyor. Başvuru yapmayı düşünen adayların genel ve özel şartları inceleyerek başvurularını gerçekleştirmeleri önem taşıyor.

Şartlar:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kasti olarak işlenen bir suça karıştığı için bir yıl veya daha uzun süre hapis cezasına çarptırılmamış olmak,

Erkek başvuru sahipleri için askerlikle ilgili bir durumu olmamak ya da zorunlu askerlik hizmetini tamamlamış veya ertelenmiş olmak,

Güvenlik soruşturması olumlu bir sonuç vermek,

Görevini sürekli olarak yerine getirmesine engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engel taşımamak.

Özel Şartlar:

İnşaat Mühendisi. İnşat Mühendisi lisans programından başarıyla mezun olup, 2022 KPSS B grubu KPSSP3 puan türünde başarılı bir skora sahip olmak.işe alım

Makine Mühendisi: Makine Mühendisliği lisans eğitimini tamamlamış olmak ve 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) B grubu KPSSP3 puan türünde başarılı bir not elde etmiş olmak gereklidir.

Gıda Mühendisi: Gıda Mühendisliği lisans bölümünden mezun olmak ve 2022 KPSS B grubu KPSSP3 puan türünde başarılı bir not elde etmiş olmak şarttır.

Ziraat Mühendisi: Ziraat Mühendisliği lisans eğitimini tamamlamak ve 2022 KPSS B grubu KPSSP3 puan türünde başarılı bir not elde etmiş olmak koşuldur.

Fizyoterapist: Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon lisans programından mezun olmak ve 2022 KPSS B grubu KPSSP3 puan türünde başarılı bir not elde etmiş olmak şarttır.

Veteriner Hekim: Veterinerlik lisans bölümünden mezun olmak ve 2022 KPSS B grubu KPSSP3 puan türünde başarılı bir not elde etmiş olmak gereklidir.

Diyetisyen: Beslenme ve Diyetetik lisans eğitimini tamamlamak ve 2022 KPSS B grubu KPSSP3 puan türünde başarılı bir not elde etmiş olmak koşuldur.

Başvurular, 15 Ocak - 29 Ocak 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden, Adalet Bakanlığı – Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden gerçekleştirilecek. Sözlü sınav detayları başvuruların ardından ilan edilecek ve adaylar, bu süreçte gereken bilgileri takip etmelidir. Başarılı olabilmek için adayların sözlü sınavda 70 puanın üzerinde bir başarı elde etmeleri gerekmektedir.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız!