Adalet Bakanlığı'na memur alımı! 1000 kişi KPSS şartı olmadan alınacak

Adalet Bakanlığı 1000 kişilik memur alımı yapıyor! Ayrıntılar haberimizde...

Adalet Bakanlığı'na memur alımı! 1000 kişi KPSS şartı olmadan alınacak

Adalet Bakanlığı, 2023 yılı için toplam 1000 kişilik memur alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 800 kişi Adli Yargı Hakim ve Savcı Yardımcısı, 100 kişi Avukatlık Mesleğinden Adli Yargı Hakim ve Savcı Yardımcısı, 100 kişi de İdari Yargı Hakim Yardımcısı olarak alınacak.

Başvuru şartlarına göre adayların Türk vatandaşı olmaları, belirli yaş sınırlarını geçmemeleri, hukuk fakültesi mezunu olmaları veya dengi okuldan mezun olmaları gerekiyor. Ayrıca kamu haklarından yoksun bulunmamak, askerlik durumunun uygun olması ve sağlık şartlarını karşılamak şartlar arasında.

adalet bakanlığı personel alımı

Sınavlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 23-24 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. Sınavın birinci günü Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Ortak Alan Bilgisi testleri, ikinci günü ise ilgili branşlara yönelik testler uygulanacak.

Başvurular ise 8-16 Kasım tarihleri arasında internet üzerinden ya da ÖSYM başvuru merkezlerinden yapılabilecek. Başvuru için sınav ücreti de yatırılacak.

Adalet Bakanlığı'nın bin kişilik memur alım ilanı, hukuk fakültesi mezunları ile avukatlar arasında yoğun ilgi göreceği belirtiliyor.