Adalet Bakanlığı ve CTE Memur Alımına İlk Günden Rekor Başvuru

Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) 2019 yılı kamu personeli alımına ilk gündne yoğun şekilde başvuru yapıldı. İşte son bilgiler ve detaylar.

Adalet Bakanlığı ve CTE Memur Alımına İlk Günden Rekor Başvuru

Adalet Bakanlığı ve CTE personel alımına ilk günden rekor başvuru.

Memur olmak isteyen adayların büyük bir merakla beklediği Adalet Bakanlığı ile CTE kamu personeli alımları için ilanlar geçtiğimiz hafta geldi ve başvurular dün başladı. Başvuruların başlaması ile birlikte binlerce aday adliyelere akın etti ve İnfaz koruma memuru, zabıt katibi, icra katibi, mübaşir, destek personeli ve hizmetli ile diğer kadrolara başvuru yaptı. 

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki cezaevlerine yapılacak personel alımında başvuru genel şartları şu şekilde;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 
  • Kamusal hakları kullanmaktan mahrum olmamak,
  • İlana başvuru yapacak erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 
  • 657 sayılı Kanunun 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak, 
  • 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı olmaması,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olması. 
  • 2018 KPSS'den en az 70 ve üzeri puan almış olmak.

KAÇ KATI ADAY ÇAĞRILACAK?

Adalet Bakanlığı ile CTE tarafından yapılan açıklamada İKM alımında , her adliye için alınacak sayının 5 katı, katip alımında alınacak sayının 20 katı, şoför kadrosu için 10 katı, destek personeli kadrosu için 5 katı ve mübaşir kadrosu için alınacak sayının 10 katı kadar aday mülakat aşamalarına çağrılacak.

İLK GÜNDEN YOĞUN BAŞVURU

Önceki gün başvuru yapan adayların Kamubulteni.com 'a attığı mesajlara göre , adliyelere ilk günden yoğun şekilde başvuru oldu. Adalet Bakanlığı ile CTE bünyesinde memur olmak isteyen binlerce aday ilk günden başvurusunu yaptı. 

Başvurular 16 Temmuz gününe kadar devam edecek.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından başvuru yaptığınız kadroyu, şehri ve aday numaranızı yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

İLANA BAŞVURU YAPACAK ADAYLAR BU SAYFADA

Adalet Bakanlığı ve CTE personel alımına başvuracak adaylarla bilgi alış verişi için  TIKLA

ALIM SÜRECİNDEN, SONUÇLARDAN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

6126 İKM ALIMI BAŞVURU DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

1099 İCRA KATİBİ ALIMI BAŞVURU DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

1169 MÜBAŞİR ALIMI BAŞVURU DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

3071 ZABIT KATİBİ ALIMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN