Adalet Bakanlığı Personel Alımları için Başvuru Şartları Netleşti! İşte Adalet Bakanlığı Personel Alımı Şartları ve Tarihleri

Adalet Bakanlığı'nın merkez teşkilatı için yeni personel alımı duyuruları gelmeye devam ediyor. Bakanlığın resmi sayfasından, Devlet Personel Başkanlığı'ndan ve çeşitli resmi sayfalar aracılığıyla yayımlanan ilanda, toplamda 29 kişilik sözleşmeli mühendis alımı yapılacağı, başvuruların personel dairesine şahsen ya da posta yoluyla alınacağı belirtildi.

Adalet Bakanlığı Personel Alımları için Başvuru Şartları Netleşti! İşte Adalet Bakanlığı Personel Alımı Şartları ve Tarihleri

Adalet Bakanlığı'nın merkez teşkilatına sözleşmeli mühendis alımı yapılacağına dair resmi duyuru bugün yayımlandı.

29 KİŞİLİK YENİ PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Bakanlığın resmi internet sayfası, DPB ve çeşitli kamu ilan sayfaları üzerinden yayımlanan duyuruda, 29 kişilik mühendis kontenjanın ayrıldığına dikkat çekilirken, '657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların” “Sınav şartı” başlıklı Ek 2 nci maddesinin 8 inci fıkrası ve Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda, 2018-KPSS (B grubu) puan sırasına konulmak kaydıyla, her bir unvan/branş için ayrı ayrı boş bulunan pozisyonun 5 katı aday arasından, Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı sırasına göre yapılacak yerleştirme ile 29 mühendis pozisyonuna aşağıda belirtilen branşlarda personel alımı yapılacaktır.' ifadelerine yer verildi. Başvuru yapacak adayların branşlara göre belirlenen başvuru özel şartlarının yanı sıra başvuru genel şartlarını da yerine getirmesi gerekiyor.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI BELLİ OLDU

Adaylarda KPSS şartı da aranacak. "BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATINDA ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE SÖZLEŞMELİ MÜHENDİS ALIMI İLANI" başlığı ile yayımlanan duyuruda, "KPSS puanı ile sözlü sınavda alınan puanın aritmetik ortalamasına göre her unvan/branş için ayrı ayrı en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılması suretiyle ilân edilen pozisyon sayısı kadar alım yapılacaktır." ifadeleri yer alırken, başvuru genel ve özel şartları aşağıdaki gibi oldu:

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ

Adalet Bakanlığı personel alımı için başvurular 23 Eylül 2019 tarihi itibariyle başlayıp 7 Ekim 2019 mesai bitimine kadar devam edecek. Başvurular, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen ya da posta yoluyla yapılacak. Başvuru sırasında talep edilen belgeler ve diğer detaylara adaylar pgm.adalet.gov.tr adresinden erişebilecek.

TÜRKİYE'NİN EN BEĞENİLEN MEMUR ADAYI SİTESİ

Türkiye'nin en beğenilen ve en çok takipçiye sahip memur adayı sitesi kamubülteni'ni takip ederek, son dakika gelişmelerinden anında haberdar olabilir, kadın-erkek diğer adaylarla iletişime geçerek arkadaşlık kurabilirsin. Tıkla ve KATIL.