Adalet Bakanlığı 1.830 Personel Alımı Yapacak Hangi Kadrolara Alım Var

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan 3 farklı ilanla kamuya toplamda 1.830 personel alımı yapılacak. Alımlar için başvurular kısa süre sonra başlıyor.

Adalet Bakanlığı 1.830 Personel Alımı Yapacak Hangi Kadrolara Alım Var

Bakanlık tarafından personel alımı için 3 farklı ilan yayımlandı. Bu ilanla 1.500 hakim ve savcı adayı, 150 idare memuru ve 80 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

İdare memuru ve sözleşmeli personel alımı için başvurular 30 Eylül 2022 tarihinde, hakim ve savcı adayı için başvurular 4 Ekimde başlıyor.

Hakim ve Savcı Adaylığı

Resmi gazetede ilan edildiğine göre bu kadrolara 1.500 personel alımı yapılacak. Sınavla yapılacak bu alım için başvurular 4-11 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Adalet Bakanlığı, bünyesinde istihdam edilmek üzere yazılı sınav ile 1200 adlî yargı hâkim ve savcı adayı, 150 avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adayı ve 150 idari yargı hâkim adayı alımı yapacak.

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI İLAN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

Sınav ÖSYM tarafından İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılacak.

Sözleşmeli Personel

Bu kadroya 80 kamu personeli alımı yapılacak. KPSS taban puan şartının olmadığı kadrolar için psikolog, öğretmen, veteriner, inşaat mühendisi, gıda mühendisi, sosyal çalışmacı ve fizyoterapist alınacak.

KPSS puanıyla yapılacak başvurulardan sonra adaylar sözlü sınava dahil olacak.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

İdare Memuru Alımı

Bu kadro için de 150 idare memuru öğrencisi alınacak. 6 Eylül 1985 sonrası doğumluların başvuru yapabileceği kadrolar için 2020 KPSS P3’den 70 ve üzeri puan almış olmak gerekiyor.

KPSS puanıyla belirlenecek 750 aday sözlü sınav ve mülakata dahil olacaktır.

İDARE MEMURU ÖĞRENCİSİ ALIM İLANI DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /