Adalet Bakanlığı 17 Bin 700 Memur Alımı İçin İlk İlan Geldi

Adalet Bakanlığı 1600 hakim savcı alımı için ilk ilan yayımlandı. Geçtiğimiz gün açıklama yapan Bakan Gül 17 bin 700 memur alımı yapılacağına yer verildi. Bu alımların ilki için ilan geldi.

Adalet Bakanlığı 17 Bin 700 Memur Alımı İçin İlk İlan Geldi

Son dakika haberi: Adalet Bakanlığı 1600 personel alımı başvuru kılavuzu yayımlandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada bakanlık bünyesine kamu personeli alımı yapılacağını söyledi. Bakan Gül,  yaptığı açıklamada "1000 adli hakim ve savcı için müracaatı aralık ayında alacağız. 100 idari yargı hakimi, 15 bin de personel alacağız." ifadelerini kullandı. Öte yandan Adalet Bakanlığı 1600 hakim ve savcı alımı yapılacağını söyledi. Öte yandan açıklamada 1600 hakim savcı alımı da yapılacağına yer verildi. Bu ilanlardan ilki yayımlandı.

Yayımlanan ilanda Adalet Bakanlığı bünyesine 1600 hakim savcı alımı yapılacağına yer verildi. ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"2018-Adalet Bakanlığı Sınavları(Adli Yargı/İdari Yargı/Adli Yargı-Avukat) Başvuruları Alınacak

2018 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2018-Adli Yargı), 2018 Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2018-Adli Yargı-Avukat), 2018 İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2018-İdari Yargı), 29 Aralık 2018 tarihinde Ankara’da iki oturumda yapılacaktır. Sınava başvurular, 01-08 Kasım 2018 tarihleri arasında elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden alınacaktır.

Sınava başvuru yapacak adayların Ek’te yer alan ‘Adalet Bakanlığı Sınavları Adli Yargı/İdari Yargı/Adli Yargı-Avukat Başvuru Kılavuzu’nu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BAŞVURU

İlana başvurular ÖSYM üzreinden alınmaktadır. Adayların 8 Kasım tarihine kadar müracaatını yapması gerekmektedir.

ADALET BAKANLIĞI YENİ ALIM DA YAPACAK

Adalet Bakanlığı memur kadrolarına personel alımı yapacak Yeni ilanlar 2019 yılında yayımlanacak. İlanlar yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara