Adalet Bakanlığı 1000 memur alımını başlattı! Başvurular bugün açıldı

Adalet Bakanlığı, 2023 Yargı Sınavları için başvuruları kabul ediyor. Sınavlar 23-24 Aralık'ta yapılacak ve 1000 hakim ve savcı yardımcısı alımı planlanıyor. Başvurular 6-16 Kasım tarihleri arasında ÖSYM üzerinden yapılmalıdır. Başvuru şartları arasında yaş, uyruk, eğitim, askerlik, sağlık ve suç kaydı gibi kriterler bulunuyor. İlgilenenler için önemli bir fırsat!

Adalet Bakanlığı 1000 memur alımını başlattı! Başvurular bugün açıldı

Adalet Bakanlığı'ndan müjdeli haber: 1000 Yeni Personel Yolda!

Adalet Bakanlığı, 2023 Yargı Sınavlarını düzenliyor. İş arayanlara güzel bir fırsat sunan bu sınavlar için başvurular 6-16 Kasım 2023 tarihleri arasında ÖSYM üzerinden yapılacak. Sınavlar 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde farklı oturumlar halinde gerçekleştirilecek. Başvuru şartları arasında Türk vatandaşı olmak, yaş sınırları, ilgili alanda eğitim şartları, kamu haklarından yasaklı olmamak, askerlik durumu, sağlık şartları ve suç kaydı gibi kriterler bulunuyor. Başvuruların tamamlanmasının ardından, sınav tarihlerinde adaylar sınav merkezlerine katılacaklar. Adalet Bakanlığı, 2023 Yargı Sınavları ile 1000 hakim ve savcı yardımcısı alımı gerçekleştirecek.

Son dakika gelişmesi: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adalet teşkilatını güçlendirmek amacıyla 1000 yeni personel alımı yapılacağını açıkladı. Bu büyük alımın bir bölümü, hakim savcı yardımcılığı kadrolarına yönelik olacak.

Adalet Bakanı, "Yargıda Hakim ve Savcı Yardımcılığı dönemini başlatıyor, adalet teşkilatımızı güçlendiriyoruz" sözleriyle büyük bir alım haberi verdi. Bu son dakika açıklamasıyla beraber, adli yargı ve idari yargı alanlarında 1000 hakim ve savcı yardımcısının alınacağı açıklandı.

Adayların gireceği sınav, ÖSYM tarafından 23-24 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu tarihte sınava katılacak olan tüm adaylara, geleceğin hakim ve savcıları olma yolunda başarılar dilerken, sınavı kazananların hakim ve savcılık mesleğine girişleri öncesinde 3 yıl süren bir eğitim dönemine tabi tutulacakları belirtildi. Bu dönem içinde adaylar, Adalet Akademisi'nde eğitim görecekler ve tecrübeli hakim ve savcılarla birlikte notlar alarak bu kutsal mesleğe hazırlanacaklar.

Adalet Bakanlığı'nın bu hamlesiyle, yargı sisteminin daha güçlü, donanımlı ve yetkin kadrolarla destekleneceği açıkça görülüyor. Bu adımla, adaletin tesis edilmesi ve güçlendirilmesi yolunda önemli bir adım atılıyor.

12

ÖSYM Üzerinden Başvurular Başlıyor: Yargı Sınavı için Son Fırsat!

Sınav merkezleri belirlendi, başvurular başlıyor! Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen 2023 Yargı Sınavları için önemli tarihler ve başvuru şartları açıklandı. İşte sınavın tüm detayları:

Öncelikle, sınavın yapılacağı merkezler belirlendi. İşte sınav merkezleri:

- Adana (010)

- Ankara/Çankaya (062)

- Ankara-Yenimahalle (067)

- Erzurum (250)

- İstanbul-1 (Kadıköy, Maltepe, Ataşehir - 341)

- İstanbul-3 (Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş, Kağıthane, Sarıyer - 343)

- İzmir/1 (Karşıyaka, Bornova, Çiğli - 352)

- Trabzon (610)

Sınavın tarihi ve nasıl yapılacağına dair bilgilere gelince:

- 1. Oturum, Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Ortak Alan Bilgisi Testi için 23 Aralık 2023 tarihinde saat 10.15'te gerçekleştirilecek. Adaylar, bu oturum için sınav binalarına saat 10.00'da alınacaklar. 10.00'dan sonra adayların sınav binalarına alınmamaları gerekiyor.

- 2. Oturum, Adli Yargı Testi için 23 Aralık 2023 tarihinde saat 14.45'te düzenlenecek. Bu oturum için sınav binalarına alınma işlemleri saat 14.30'da tamamlanacak. 14.30'dan sonra sınav binalarına alınma yapılmayacak.

- 3. Oturum, Adli Yargı-Avukat Testi için 24 Aralık 2023 tarihinde saat 10.15'te yapılacak. Bu oturum için sınav binalarına alınma işlemleri saat 10.00'da sona erecek. 10.00'dan sonra adaylar alınmayacak.

- 4. Oturum, İdari Yargı Testi için 24 Aralık 2023 tarihinde saat 14.45'te gerçekleştirilecek. Bu oturum için sınav binalarına alınma işlemleri saat 14.30'da tamamlanacak. 14.30'dan sonra adaylar alınmayacak.

sd

Başvuru şartlarına gelince:

- Türk vatandaşı olmak,

- Yaş sınırları: Adli yargı hâkim ve savcı yardımcılığı ile idari yargı hâkim yardımcılığı başvuruları için doğum tarihi 01.01.1988 ve sonrası olanlar (35 yaşını doldurmamış), avukatlık mesleğinden alınacak adli yargı hâkim ve savcı yardımcılığı için doğum tarihi 01.01.1978 ve sonrası olanlar (45 yaşını doldurmamış) başvurabilecekler.

- İlgili alanda eğitim şartları: Hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak.

- Kamu haklarından yasaklı olmamak,

- Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik durumu itibariyle muvazzaflık hizmetini yapmış, ertelenmiş veya yedeğe geçirilmiş olmak,

- Vücut ve akıl hastalığı veya engelliliği nedeniyle hâkimlik ve savcılık görevlerini yapmaya engel bir durumu olmamak,

- Suç kaydı: Taksirli suçlar hariç olmak üzere, üç aydan fazla hapis cezasını gerektiren suçlardan veya yüz kızartıcı nitelikte suçlardan hükümlü bulunmamak veya bu tür suçlar nedeniyle soruşturma veya kovuşturma altında olmamak,

- Hâkimlik ve savcılık mesleğine yakışmayacak tutum ve davranışlarda bulunmamak.

Son başvuru tarihi olarak, 6 Kasım ile 16 Kasım 2023 tarihleri arasındaki süreç belirlendi. ÖSYM üzerinden başvuruların bu tarihlerde tamamlanması gerekecek. Bu büyük sınavın adaylarına başarılar dileriz.