81 İlde 11 Farklı Kadroda Personel Alımı Yapılacak!

Ticaret Bakanlığı, yüksek maaş fırsatlarıyla bilişim personeli alımı yapacak. Başvurular 16 Haziran'da başlayacak.

81 İlde 11 Farklı Kadroda Personel Alımı Yapılacak!

Ticaret Bakanlığı, Resmi Gazete ilanlarıyla 27 Mayıs'ta duyurduğu bilişim personeli alımlarıyla ilgili ayrıntıları paylaştı. Bakanlık, yüksek maaş fırsatları sunulan bu alımlarla ilgilenen adaylara kadrolara özel ve genel başvuru şartlarını bildirerek detaylı bilgiler verdi.

Ticaret Bakanlığı, 11 Farklı Kadro İçin Bilişim Personeli Alacak

Bakanlık tarafından açıklanan bilgilere göre, aşağıdaki kadrolar ve alınacak kişi sayıları belirlendi:

  1. Kıdemli Ağ Uzmanı - 1 kişi
  2. Bilgi Güvenliği Uzmanı - 1 kişi
  3. Kıdemli Bilgi Güvenliği Uzmanı - 1 kişi
  4. Sistem Uzmanı - 2 kişi
  5. Veri Tabanı Yöneticisi - 1 kişi
  6. MSSQL Veri Tabanı Uzmanı - 1 kişi
  7. Kıdemli Yazılım Geliştirme ve Altyapı Uzmanı - 1 kişi
  8. Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı - 3 kişi
  9. Yazılım Geliştirme Uzmanı - 2 kişi
  10. Kıdemli Sistem Uzmanı - 1 kişi
  11. Sistem Uzmanı - 1 kişi

Başvuru Şartları Belirlendi

Yukarıda belirtilen kadrolara başvurabilmek için adayların belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Şartlar genel başvuru şartları ve kadrolara özel başvuru şartları olarak iki gruba ayrılmıştır.

Genel Başvuru Şartları:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) Dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği veya endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilmiş yabancı üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak (Bu bölüm mezunları, belirli pozisyonlar için başvuruda bulunabilir.)

c) Yukarıda belirtilenler dışında kalan dört yıllık mühendislik, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümler ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilmiş yabancı üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak (Bu bölüm mezunları, belirli pozisyonlar için başvuruda bulunabilir.)

d) Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda minimum 3 yıl (yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi için) veya 5 yıl (diğer kadrolar için) mesleki tecrübeye sahip olmak (Tecrübenin belirlenmesinde, belirtilen bölümlerden mezun olduktan sonra 657 sayılı Kanun'a tabi kadrolu veya sözleşmeli statüde çalışan veya özel sektörde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde çalışan bilişim personeli olarak geçirilen süreler dikkate alınır.)

e) Güncel programlama dillerinden en az ikisini bilmek ve bilgisayar çevre birimlerinin donanımı, ağ yönetimi ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmak,

f) Erkek adaylar için askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik hizmetini tamamlamış, muaf veya ertelenmiş olmak,

g) Niteliklere sahip olmak, muhakeme yeteneğine, temsil yeteneğine, yeni teknolojileri takip etme, öğrenme ve araştırma becerilerine, hızlı öğrenme ve kendini geliştirme yeteneğine, analitik düşünme yeteneğine, takım çalışmasına yatkınlığa, iletişim becerilerine, yoğun ve stresli iş temposuna uyum sağlama yeteneğine ve dokümantasyona önem verme yeteneğine sahip olmak.

Başvuru Şekli, Tarihi ve Yeri

Ticaret Bakanlığı tarafından bugün yayımlanan işe alım ilanına başvurmak isteyen adaylar, 16 Haziran tarihinden itibaren başvurularını yapabilecekler. Başvurular e-Devlet Ticaret Bakanlığı Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirilecektir. Son başvuru tarihi ise 26 Haziran olarak belirlendi.