80 KPSS ile Nerelere Başvuru Yapılır? Lise 80, 81, 82, 83, 84 KPSS ile Memur Alımı

Ortaöğretim/Lise KPSS 'den 80 üstü alan adaylar hangi memur alımlarına başvuru yapabilir? 81 KPSS ile , 82 KPSS ile , 83 KPSS ile , 84 KPSS ile memur alımı yapan kurumlar hangileri? İşte detaylar.

80 KPSS ile Nerelere Başvuru Yapılır? Lise 80, 81, 82, 83, 84 KPSS ile Memur Alımı

Lise KPSS'den 80 üstü alanlar hangi memurluklara başvurabilir?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının 24 Aralık 2020 Perşembe günü açıklanacağına yer verildi. Sonuçlar için geri sayımda sona gelinmesi ile birlikte sınava giren adaylar aldıkları puan ile hangi memurluklara başvurabileceğini , hangi kurumların 80, 81, 82, 83 ve 84 KPSS puanı ile memur alımı yapacağını araştırmaya başladı.  Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda kamuya yapılacak 80 üstü puan ile memur alımlarının detaylarına yer verdik.

ADALET BAKANLIĞI VE CTE

Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine yakın zamanda 10 bin personel alımı yapılacak. Mübaşir, katip, infaz koruma memuru ve diğer kadrolara yapılacak personel alımında 70 KPSS istenmektedir. 70 üzeri alan adaylar bu ilanlara başvuru yapabilecek.

ÜNİVERSİTELER

Üniversiteler sağlık personeli, büro personeli, teknik personel, şoför ve hizmetli alımlarında KPSS puan sınırı istememektedir. KPSS 'den 80 üstü alan adaylar bu kamu ilanlarına başvuru yapabilecek.

ALIM YAPAN DİĞER KURUMLAR

Belediyeler her dönem zabıta memuru, itfaiye eri, düz memur, VHKİ, kamu personeli alımı yapmaktadır. KPSS puanı ile yapılan alımlara 80 üstü alan adaylar , özel şartları sağlaması durumunda başvuru yapabilecek.  

Belediyelerin yanı sıra MSB, Jandarma, Sahil Güvenlik bünyesine kamu personelleri alımı yapılıyor. Lise mezunlarından yapılacak bu memur alımlarına 80 üstü alan adaylar başvuru yapabilecek.

KPSS TERCİHLERİ

KPSS tercihleri ile memur alımı yapılacak. KPSS tercihlerinde 80 üstü alan adayların şansı biraz yüksek . Adaylar 30 Aralık günü KPSS tercihlerini yapabilecek. İlan başvuru başladığında haberdar olmak için TIKLAYIN

BEKÇİ, ASKER POLİS ALIMI OLUR MU?

Lise KPSS ile asker, polis, bekçi alımı olmaz. Lise mezunları MSÜ sınavı ile asker alımlarına , YKS ile jandarma subay astsubaylığa ve YKS'deki TYT oturumundan aldıkları puan ile polis alımına başvuru yapabilir. Bekçi alımı ise lise mezunlarından KPSS 'siz yapılmaktadır. 

KPSS'siz ilanlar ve 80, 81, 82, 83, 84 kpss ile alımlar geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN