65, 66, 67, 68 ve 69 KPSS ile Alım Yapan Yerler (Asker, Memur, Polis Alımı)

KPSS ön lisans sonuçlarında geri sayım sona erdi. Sınava giren adaylar ise alacakları puanla hangi memur alımlarına başvuru yapabileceklerini araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda 65, 66, 67, 68 ve 69 puan alan adayların başvuru yapabileceği kamu ilanlarının detaylarına yer verdik.

65, 66, 67, 68 ve 69 KPSS ile Alım Yapan Yerler (Asker, Memur, Polis Alımı)

KPSS'den 65-69 arasında alanlar hangi ilanlara başvuru yapabilir?

Ön lisans KPSS sonuçlarında büyük gün geldi. 25 Ekim günü yapılan sınavın ardından sonuçlar bugün geliyor. Sonuçları bekleyen adaylar, alacakları puan ile hangi kamu personeli alımlarına başvuru yapabileceğini araştırmaya başladı. Özellikle KPSS 'den 65 ile 69 arasında puan alan adaylar, hangi kamu kurumlarının, hangi yerlerin bu puan aralığında memur alımı yaptığını araştırmaya başladı. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda 65, 66, 67, 68 ve 69 KPSS puan şartı ile memur, personel, polis, asker alımı yapan yerlere haberimizde yer verdik.İlanlar yayımlanıyor. Takip etmek için TIKLAYIN

ÖN LİSANS 65-69 KPSS İLE BAŞVURU YAPILACAK MEMURLUKLAR

65 ile 69 arasında ön lisans KPSS 'den geçerli bir puan alan adaylar memurluk için biraz zorlanacak ve ilanları bekleyecek. 65 ile 69 puan arasında memur alımı yapan kurumlar var. Ancak alımlar KPSS puan sıralamasına göre yapıldığı için ve her mülakata alınacak sayının 5-10 katı çağrıldığı için bu adaylar biraz beklemek zorunda kalacak. Bu puan aralığında memur alımları biraz düşük oluyor. Gerçi diğer puan aralıkları için de düşük oluyor da o şimdinin konusu değil.

KPSS ön lisans sınavından bu  puan aralığında alan adaylar, üniversitelerin ve üniversite hastanelerinin KPSS puan sınırı olmadan yapılan kamu ilanlarına başvuru yapabilmektedir. En az 50-55-60 KPSS puanlaır ile de üniversiteler kamu personeli almaktadır. Adaylar bu ilanlara da başvuru yapabilirler.

Bu puan aralığında en çok yapılan alımlardan biri de belediye personel memur alımları oluyor.  50-55-60 ve 65 KPSS puan şartı ile belediyeler memur, zabıta, itfaiye eri, bilgisayar işletmeni, VHKİ ve diğer kadrolara memur alımı yapmaktadır. Belediye ilanlarında KPSS puan sınırını belediyeler  tarafından belirlenir. Yani isterse 50 yapıyor isterse 80 puan şartı istiyor. Bu belediyelerin takdirinde. Adaylar bu ilanlara da başvuru yapabilir.

Diyanet İşleri 50 KPSS ile memur alımı yapar.

Diğer yandan adaylar İçişleri Bakanlığı'nın Nüfurs Müdürlüğüne yapacağı 60 KPSS şartı ile memur alımına da başvurabilir. 112 acil servis istasyonlarına da adaylar başvuru yapabilir.

ASKER ALIMI

Ön lisans mezunları astsubay olabilmektedir. Astsubay alımlarında ise 60 ve 65 KPSS puan şartı istenmektedir. Bu puanları alan adaylar TSK ve Jandarmanın ilanlarına başvuru yapabilmektedir. Ancak bu ilanlar henüz yayımlanmadı. İlanlar yayımlandığında kamubulteni.com olarak takipçilerimize bildirimle aktaracağız. Siz de haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin.

POLİS ALIMI

POMEM polis alımında 65 KPSS puanı ile alım oluyor. KPSS'den en az 65 puan alan adaylar, yapılacak POMEM polis alımına müracaat edebilecek. 

65-69 KPSS ile memur alımı ilanları geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN