40 Şehre Sınavsız Personel Alımı: Başvuru İŞKUR'dan Başladı

40 şehre İŞKUR 'dan sınavsız personel alımı için ilanlar yayımlandı. Yayımlanan ilanlarda mezuniyet şartı olmadan ve en az ilkokul mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacağına yer verildi. İşbaşı ve mesleki eğitim kursları kapsamında yapılan personel alımlarında başvuru detayları haberimizin devamında.

40 Şehre Sınavsız Personel Alımı: Başvuru İŞKUR'dan Başladı

İŞKUR 'dan farklı şehirlere personel alımı.

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden duyurular yayımlandı. Yayımlanan duyuruda mezuniyet şartı olmadan ve en az ilkokul mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacağına yer verildi.

Büro işçisi, eczane işçisi, lojistik personeli, satış personeli, sekreter, büro personeli, bilgisayar işletmeni, tekstil personeli, işçi kadrolarına yapılan personel alımında başvuru detayları kamu bülteni 'nde. İşte detaylar.

İŞBAŞINDA KURS

İşbaşı ve mesleki eğitim kursları kapsamında yapılan personel alımında adaylar , işbaşında eğitilecek. Mesleği öğrencikten sonra aday , işe başlayacak ve hem iş hem meslek sahibi olmuş olacak.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İşbaşı ve mesleki eğitim kursları kapsamnda yapılan personel alımlarına başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartlara hain olması gerekmektedir. 

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak,

- 15 yaşını tamamlamış olmak,

- İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,

- Emekli olmamak,

- Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,

- Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,

- İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

İLANLAR-ALIM YAPILAN ŞEHİRLER ve KADROLAR

İşbaşı ve mesleki eğitim kurslarına yapılan personel alımlarında detaylar şu şekilde;

İŞBAŞI EĞİTİM KURSLARI

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI

BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN

İşbaşı ve mesleki eğitim kurslarına başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları izleyerek başvurusunu internet üzerinden yapması gerekmektedir. 

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. açılan sayfada iş arayan kısmından kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. İŞKUR şifreniz yoksa e Devlet girişi kısmından giriş yapabilir ya da İŞKUR üyeliğinizi oluşturabilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda , aşağıdaki adımları takip edin ve kurs başvuru sayfasına gidin.

Sadece İş haberlerinin yer alacağı (Bekçi, Uzman Çavuş, Polis, Subay Alımları, Özel Sektör iş fırsatları) yeni sayfaya katılım isteği göndermek için TIKLA.