40.000 TL maaşla çalışacak 10 bin işçi aranıyor! Eğitim, sınav şartı yok

Ülkemizde iş sıkıntısı olduğu kadar personel sıkıntısı da yaşanmaktadır. Milyonlarca işsiz insan olmasına rağmen bir o kadar açık pozisyonlar mevcut. Bunlardan birisi de Yük Mühendisleri Birliği tarafından açıklandı. İşte detaylar…

40.000 TL maaşla çalışacak 10 bin işçi aranıyor! Eğitim, sınav şartı yok

İşsizliğin tavan yaptığı bu dönemde işçi bulmakta zorlaşıyor. Her gün yeni iş ilanları yayınlanmasına rağmen hala birçok iş pozisyonuna işçi bulma sorunu yaşanıyor. Yük Mühendisleri Birliği’ de eksik personel açığı sebebi ile iş ilanı yayınladı. Detaylar haberimizde…

banka

40 BİN TL MAAŞLA AĞIR YÜK TAŞIMACILIĞINA 10 BİN İŞÇİ ALIMI YAPILACAK

Yük Mühendisleri Birliği tarafından yapılan son dakika açıklamasında 10.000 ağır yük kaldıracak personel alımı yapacaklarını duyurdular.

10 BİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Ağır, geniş, yüksek ve uzun yükleri kaldırma ve taşıma becerisine sahip yükleme mühendisleri, milyarlarca dolarlık mega projelerde hayati bir rol oynuyor.

Türkiye'de bu alanda faaliyet gösteren 5.000 firmanın olduğu ve geçen yıl Türkiye ekonomisine 10 milyar dolar katkı sağladığı biliniyor. 159 üyesiyle sektörün tek kuruluşu olan Yük Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altunkum, devletin sunduğu fırsat ve teşviklerle bu sayının 2050 yılında 50 milyar dolara çıkabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz yıla göre yüzde 64’lük pazar büyümesi yakalayan sektördeki firmaların çoğunun bunu sübvansiyon ve destek almadan gerçekleştirdiğini belirten Altunkum, şöyle konuştu “Firmaların yüzde 81’i bu büyümeyi devletimizden hiçbir hibe ve destek almadan gerçekleştirdi. Gelecek çeyrek yüzyılda ülke ekonomisine 50 milyar doların üzerinde katkı sağlayabileceğimize inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

YMB firmalarının sadece Türkiye'de değil, 3 kıtada ve Türk cumhuriyetlerinde dev projelere katılarak kaldırma ve taşıma faaliyetlerini yürüttüklerini belirten Altunkum, bu sayede ülkeye döviz ithalatının sağlandığını söyledi.

Şu anda yük mühendisliğinde Hollanda, Belçika ve İtalya’nın hakim olduğunu belirten Altunkum, bu alanda daha da ileri gitmeleri gerektiğini belirterek, "Mühendislik hizmetleri sektöründe daha büyük bir pazar payı elde edebiliriz." yük taşıma tekniklerini kullanacağız. Gerekli uzmanlığa, insan gücüne, deneyime, filoya, teknolojiye ve güvene sahip olduğumuzu ifade eden Erdoğan, "Devletten daha fazla teşvik alabilirsek yurt dışında çok daha büyük projelerde adımızı duyurabiliriz." dedi.

"40 BİN TL MAAŞLA 10 BİN PERSONEL DAHA ALACAĞIZ"

Sektörde ciddi personel sıkıntısı yaşandığını belirten Altunkum, sektörde 25 bini operatör olmak üzere 50 bin kişinin çalıştığını, tecrübesiz adayların asgari ücretle başlayacağını, tecrübe kazandıktan sonra maaşlarının artacağını söyledi. 40 bin liraya çıkarıldığını belirterek, şunları ekledi: “Bu sektörde hâlâ ciddi bir istihdam açığı var. Mavi yakalı eleman açığını kapatmak için meslek liseleriyle ortak projeler hayata geçiriyoruz. Dev makineleri hareket ettirecek operatörlere ihtiyacımız var. Bugün 18 yaşında asgari ücretle işe alınan bir işçi, tecrübe kazandıktan sonra 40.000 TL maaşla iş bulabiliyor. Beyaz yakalı açığı kapatmak için üniversitelerde nakliye mühendisliği bölümleri sunulmaktadır. . En az 10.000 çalışan daha arıyoruz” dedi.

NASIL BAŞVURU YAPARIM?

Söz konusu işe alım duyurusu Yük Taşıma Mühendisleri Derneği başkanından geldi. “https:

"http://ymbd.org/" adresinden bize ulaşarak iş fırsatları ve başvuru yapacağınız firmalar hakkında bilgi alabilirsiniz.