4 Bakanlık Kamuya 61.297 Personel Alımı Yapacağını Duyurdu

Kamuda istihdam edilmek isteyenler için personel alım ilanları üst üste gelmeye başladı.

4 Bakanlık Kamuya 61.297 Personel Alımı Yapacağını Duyurdu

Dört farklı bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere kamuya 61. 297 personel alımı geçekleştirilecek. İki bakanlık tarafından açıklanan ilanlarda başvurular aktif olarak başlamışken iki ilanında önümüzdeki günlerde başvurularının başlaması bekleniyor.

Hangi Kurumlar Alım Yapacak

Sağlık Bakanlığı

Alımların en büyüğü Sağlık Bakanlığı bünyesine olacak. Aslında 85 bin alımın yapılması beklenirken alımlar bölündü ve ilk etap için 42 bin 500 personel alımı gerçekleştirilecek, kalan kısım ise daha sonraki ilanlarla açıklanacak. Başvuru kılavuzlarının İŞKUR ve ÖSYM’ye gönderildiğini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada, “31.183’ü sözleşmeli personel, 11.317’si sürekli işçi olmak üzere, 85.000 yeni çalışma arkadaşından ilk etapta 42.500’ünün alımı için dün Başvuru Kılavuzları İŞKUR’A, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere listeler ÖSYM’YE GÖNDERİLDİ. Hepimize hayırlı olsun” ifadelerini kullanmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü

İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 13 bin polis öğrencisi alımı yapılacak. POMEM alımları için başvuruların başladığını duyuran Polis Akademisi, başvuruların KPSS puanıyla yapılacağını duyurdu. POMEM için ön lisans ve lisans mezunları başvuru yapabilecek.

POMEM İLAN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

Ticaret Bakanlığı

Bakanlık tarafından 3 farklı pozisyonda toplamda 2.500 personel alımı ilanı geldi. KPSS puanıyla başvurularının alınacağı bu kadrolar için başvuru süreci 21 Kasım 2022 tarihi itibariyle başlıyor.

TİCARET BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

Personel alımı için bir müjde de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından geldi. Bakan Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere 3 bin 297 personel alımı gerçekleştirileceğini duyurdu. Önümüzdeki günlerde başvuruların alınması bekleniyor. Bakan Kurum, personel alımı ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı; "Çeşitli branşlarda toplam 3 bin 297 personel istihdamı için çalışmalarımızı tamamladık, alım işlemlerimizi başlatıyoruz."

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /