4-5 Bin TL Maaşla Mülakatsız 359 Kamu Personeli Alımı Başvurusu Sona Eriyor

Kamuya mülakatsız 359 personel ve memur alımı yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesine yapılan büro memuru, şehir plancısı, mühendis, avukat ve mimar alımı için başvurular 29 Nisan 2020 günü sona erecek. Başvuru bilgileri ve detaylar haberimizde.

4-5 Bin TL Maaşla Mülakatsız 359 Kamu Personeli Alımı Başvurusu Sona Eriyor

Mülakatsız kamu personeli alımı başvurusu sona eriyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesine KPSS tercihleri kapsamında 359 kamu personeli alımı yapılıyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda alınacak personellerin büro memuru, şehir plancısı, Avukat, mimar ve mühendis kadrolarına yapılan kamu personeli alımında başvurular 29 Nisan 2020 günü sona eriyor. Başvuru yapmak isteyen adayların 29 Nisan saat 23,59 'a kadar tercihlerini ÖSYM 'ye iletmesi gerekmektedir. 

BAŞVURU GENEL KOŞULLARI

KPSS 2020/6 tercihleri kapsamında yapılan kamu personeli alımında başvuru genel şartları şu şekilde:

-Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 22 Temmuz 2018 ve 04 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında ihtiyaç duyulan yerlerde istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli mühendis, mimar, şehir plancısı, avukat ve büro personeli alınacaktır

- İlan edilen pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1, (*), 4, 5, 6 ve 7 nci bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların EK-1 inci maddesindeki şartları da taşımaları gerekmektedir.

- Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar, göreve başlatılmayacaktır

Mühendis, mimar, şehir plancısı, avukat ve büro personeli pozisyonlarına atanacak şartlara haiz olmak. Bunlardan hangi bölüm mezunlarının alınacağı ve hangi şartları taşıması gerektiği pozisyonların karşısında yer almaktadır.

Sağlık bakımından mühendis, mimar, şehir plancısı, avukat ve büro personeli olarak çalışmasına engel hali bulunmamak.

KPSS’ye girmiş ve (2018-KPSS Lisans ve 2018-KPSS Önlisans) sonuçlarına göre lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93 puanı almış olmak.

1136 sayılı Avukatlık Kanunun 9’uncu maddesine göre Avukatlığa kabulün ruhsatnamenin verildiği andan itibaren hüküm ifade etmesi ve avukatlığa kabulden sonra Avukat unvanının kullanılabilmesi sebebiyle, Avukat kadro veya pozisyonlarını tercih edecek adayların Avukatlık Ruhsatnamesine tercih işlemlerinin son günü itibariyle sahip olmaları gerekmektedir. Aksi halde yerleştirmeleri yapılsa dahi atamaları yapılmayacaktır. Avukatlık stajının tamamlanması ve Avukatlık Ruhsatının alınması için başvuruda bulunulması adaylara “Avukatlık Ruhsatı sahibi olmak” koşulunun arandığı kadro veya pozisyonlara başvuru hakkı vermez.

Sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek mühendis, mimar, şehir plancısı, avukat ve büro personeli pozisyonlarının karşısında yer alan bölümlerden mezun olmak.

PERSONEL ALIMI YAPILAN YERLER VE KADROLAR

Ön lisans

Ön lisans mezunu kadrolar için Tıklayın.PDF

Lisans

Lisans kadrolar için Tıklayın.PDF

BAŞVURU

Yukarıdaki kadrolara başvurular internet üzerinden alınıyor. ais.osym.gov.tr adresi üzerinden müracaatınızı yapın. Müracaatınızı yaptıktan sonra 20 TL olan tercih ücretini anlaşmalı bankalara yatırın ve başvurunuzu tamamlayın.

İlanlar art arda yayımlanıyor. Bilgi alış verişi ve takip için   TIKLA KATIL