3274 Kadro İçin İlana Çıkıldı, 2 Bin 504 Engelli Ataması da Yolda

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Şehit ve gazi yakınlarının atama işlemleri ve engelli atamaları hakkında TBMM Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

3274 Kadro İçin İlana Çıkıldı, 2 Bin 504 Engelli Ataması da Yolda

Devlet Personel Başkanlığı'nın 2019 Yılı Bütçesine ilişkin AK Parti Grubu adına söz alan Etyemez, AK Parti iktidarı süresince kamu personeli atamaları ve kamu personel reformlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti hükümetleri sırasında ehliyet, liyakata büyük önem verildiğini söyleyen Etyemez,vesayet sisteminin sonlandığını, kamu işçisi ve memurlarının özlük haklarında iyileştirmeler yapıldığını, 1 milyon taşeron işçinin kadroya alındığını söyledi.

Engelli kamu personeli atamaları ve şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının kamu personeli atamalarına da değinen Etyemez, "Kendilerine her zaman minnet borçlu olduğumuz şehit ve gazi yakınları ile gazilerimizin 24 bininin istihdamını son dört yılda gerçekleştirdik. 2002 yılında 5.777 olan engelli memur sayısını bugün itibarıyla 53.964'e ulaştırdık. Bu ay içerisinde 2.504 engelli kardeşimizin daha atamalarının gerçekleştirilmesi planlanıyor.Devletimizin şefkatine emanet edilen çocuklarımızı da hiçbir zaman ihmal etmedik. Aralık ayı içerisinde 3.274 kadro için de ilana çıkıldığını da görmekteyiz.elli sekiz yıllık mazisiyle kamu yönetimi sisteminin belirlenmesi gibi kritik bir misyonu icra etmeye çalışan, âdeta devletin hafızası diyebileceğimiz Devlet Personel Başkanlığımızın 36 milyon TL'lik 2019 yılı bütçesinin hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm çalışanlarımıza başarı dolu bir yıl temennisiyle Genel Kurulumuzu tekrar saygıyla selamlıyorum." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA