30 Binden Fazla Kamu Personeli Alımı Yapılacak

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı personel alımı sayısı hakkında son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 2019 yılı personel alımı sayısına değinildi. Detaylar haberimizde.

30 Binden Fazla Kamu Personeli Alımı Yapılacak

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı personel alımı hakkında son dakika gelişmesi.

Atama bekleyen sağlıkçıların beklediği açıklama geldi. TBMM 'ye bir ziyaret gerçekleştiren Sağlık Profesyonelleri Platformu yönetim kurulu, Sağlık bakanlığı 2019 yılı personel alımı ile ilgili aldığı bilgiyi sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyu ile paylaştı. 

Platform Başkanı Aras Ali Altıntaş, Sağlık Bakanlığı komisyonu ile bir görüşme yaptı. Söz konusu görüşmede Sağlık komisyon başkanı Şenel Yediyıldız, Komisyon sözcüsü Sağlık eski Bakanı Ahmet Demircan, Komisyon üyesi Tarim eski Bakanı Ahmet Eşref Fakibaba, Ak parti Komisyon üyesi Abdullah Ağralı, Ak parti Komisyon üyesi Recep Şeker 'den bilgi alındı.

Alınan bilgiler, platformun sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı. Buna göre Sağlık Bakanlığı 2019 yılında en az 30 bin civarı personel alımı yapacak. 

"Ve gelelim asil konuya." diyerek açıklama yapan Altıntaş, personel alımları ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Atama bekleyen 550 bin sağlıkçının en büyük derdi atamalar ve adil dağılım konusu olduğunu 2019 da yüksek rakamlar beklediğimizi söyledik. 

Arkadaslar digerleri sayı bilgisi vermeye çekinse de Komisyon Baskani sayın Yediyıldız 2019 atamasının 2018 den fazla olacağını talebi bu şekilde yaptıklarını ve gerçekleşmesinin muhtemel olacağını belirtti. Yanı Şenel beye göre 2019 da 27 binden fazla atama olacak. bu haberin olumlu olduğunu fakat dağılımda da etki etmek istediğimizi açıkça belirttik. (Aralık 10 itibari ile bütçe netleşecek imzaya gelecek)"

8 BİN ALIM İÇİN MALİYE BAKANLIĞI'NA TALEP İLETİLDİ

Kamubulteni.com olarak geçtiğimiz gün aldığımız bilgide Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı 'ndan 8 bin kamu personeli alımı için talepte bulundu. Talep hala Maliye Bakanlığı 'nda. Kadro talebinin çıkmasının ardından ilk alım için ilana çıkılması bekleniyor.

İLAN SAYFASI

İlan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

BAŞVURUSU DEVAM EDEN ASKER-MEMUR-PERSONEL ALIMLARI İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara --ÖZEL HABER