2828 Kapsamında 1561 Memur Ataması Yapılacak-Tercih Kılavuzu Yayımlandı (2828 nedir?)

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında en az ilkokul mezunu adaylar arasından 1561 memur alımı yapılacak. Peki 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu nedir? Kamu kurumlarına yapılacak memur atamasında başvuru detayları ve tercih tarihleri haberimizde.

2828 Kapsamında 1561 Memur Ataması Yapılacak-Tercih Kılavuzu Yayımlandı (2828 nedir?)

2828 sayılı kanun kapsamında 1561 memur alınacak.

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet adresi üzerinden bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada , 2828 sayılı sosyal hizmetler kanunu kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına en az ilkokul mezunu adaylar arasından bin 561 memur ataması yapılacağına yer verildi. 

MEZUNİYETE GÖRE SAYI DAĞILIMI

DPB tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunda , alınacak 1561 memurun mezuniyete göre sayı dağılımına şu şekilde yer verildi:

- İlkokul/ortaokul/ilköğretim düzeyi için 543, 

- Ortaöğretim (Lise) düzeyi için 832, 

- Önlisans düzeyi için 91 ve 

- Lisans düzeyi için 95 adettir.

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında istihdam hakkından yalnızca bir kere yararlanılabilecek olduğundan hak sahiplerinin tercihlerini yaparken bu hususu dikkate almaları ve çalışmak istedikleri kurumları tercih etmeleri önem arz etmektedir.

İşte DPB Duyurusu:

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında tanınan istihdam hakkının kullanımı çerçevesinde 2019 Yılı Aralık dönemi yerleştirme tercih işlemleri 16-23 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. 

Bu kapsamda yerleştirme yapılacak kadroları/pozisyonları gösteren Tercih Kılavuzu Başkanlığımız internet sitesi www.dpb.gov.tr adresinde yayımlanmış bulunmaktadır. 2828 Kanun kapsamında hak sahibi bulunanlardan tercihte bulunmak isteyenler 16-23 Aralık 2019 tarihleri arasında tercihleri https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden tercihlerini yapabilirler.

2828 SAYILI KANUN NEDİR? KİMLER TERCİH VEREBİLECEK?

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ek 1 'inci maddesi kapsamına girenler tercih verebilir.

- Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış,

- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden,

- 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin katılması mümkündür.

Yerleştirme işlemlerine yalnızca yukarıdaki şartları taşıyan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce bu şartları taşıdığının kontrolü yapıldıktan sonra hak sahibi olduğu belirlenen kişiler katılabileceklerdir.

TERCİHLER 16 ARALIK 'TA BAŞLIYOR

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında yapılacak 1561 memur alımında tercihler 16 Aralık 2019 tarihinde başlayacak ve 23 Aralık tarihine kadar devam edecek. Tercihler e Devlet kapısı üzerinden yapılacak.

Tercih Kılavuzu İçin Tıklayın

TERCİH EKRANI AÇILDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN