250 Sözleşmeli Büro Personeli Alımı için Tercihler 3 Haziran'da Sona Erecek

Ticaret Bakanlığı'nın büro personeli alımları için tercih işlemleri bugün başladı.  250 büro personeli alımı tercihleri 3 Haziran'da son bulacak.

250 Sözleşmeli Büro Personeli Alımı için Tercihler 3 Haziran'da Sona Erecek

Ticaret Bakanlığı'nın resmi sayfasından yapılan bilgilendirmede, KPSS puanlarına göre gerçekleştirilecek ilgili alım için tercihlerin ÖSYM resmi sayfasından alınacağına dikkat çekilirken, tercih işlemlerinin 3 Haziran 2021 tarihi itibariyle son bulacağı hatırlatıldı. 

Resim

  • Ticaret Bakanlığı KPSS 2021/6 ile büro personeli alımı tercihleri ais.osym.gov.tr adresinden yapılacak.
  • Adaylar, tercih kılavuzuna ÖSYM'nin resmi sayfasından erişim sağlayabilecekler.
  • Tercih ücreti 25 TL olarak belirlendi.  
  • Kılavuzda önlisans ve lisans kontenjanı ayrıldığı görüldü.

250 BÜRO PERSONELİ ALIMI TERCİHLERİ İÇİN BAŞVURMA GENEL ŞARTLARI

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1 (*), 2, 3, 4, 5, 6 ve 7 nci bentlerindeki,
  • 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların EK-1 inci maddesindeki, şartları taşımaları gerekmektedir.
  • Ticaret Bakanlığına yerleştirilen adaylar hakkında, 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri doğrultusunda Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması yaptırılacaktır.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar, göreve başlatılmayacaktır.
  • Başvurma genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde getirmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

TİCARET BAKANLIĞI KPSS 2021/6 ÖZEL ŞARTLAR

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, bu kılavuzda yer alan pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde aranılan şartları taşımaları gerekmektedir. Bu şartlarla birlikte unvan itibariyle aşağıdaki şartların taşınması gerektiğinden, sözleşme yapılacak pozisyonlarla ilgili aşağıdaki bölümün çok dikkatli incelenmesi gerekmektedir. Bu şartları taşımayanların atamaları mümkün bulunmamaktadır.

  • Sözleşmeli olarak istihdam edileceklerde aranacak genel şartlara ilave olarak sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların;
  • Sağlık bakımından büro personeli olarak çalışmasına engel hali bulunmaması,
  • KPSS'ye girmiş ve 2020-KPSS sonuçlarına göre lisans mezunları için KPSSP-3, ön lisans mezunları için KPSSP-93 puanı almış olması,
  • Sözleşmeli olarak istihdam edilecek büro personeli pozisyonunun karşısında yer alan bölümlerden mezun olması gerekmektedir

Toplamda 250 sözleşmeli büro personeli alımına dair detaylar ve kılavuz için TIKLAYIN.

TİCARET BAKANLIĞININ RESMİ SAYFASINDAN YAPILAN BİLGİLENDİRME:

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 06.09.2020 - 25.10.2020 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre, Ticaret Bakanlığı merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatında ihtiyaç duyulan yerlerde istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre, toplam 250 Sözleşmeli Büro Personeli merkezi yerleştirme ile alınacaktır.
 
Adaylar tercihlerini 27 Mayıs - 03 Haziran 2021 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 3 Haziran 2021 tarihinde 23.59’da sona erecektir.
 
Başvurmak için : https://www.osym.gov.tr/TR,21135/kpss-20216-ticaret-bakanliginin-sozlesmeli-pozisyonlarina-yerlestirme-yapmak-icin-adaylardan-tercih-alinmasi-27052021.html