2300 Personel Alımı Müjdesi Geldi: Sırada CTE İKM, Katip, Mübaşir Alımı Var

Adalet Bakanlığı 2020 yılı için önemli personel alımı açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 2300 personel alımı müjdesi verildi. Peki İKM, katip, mübaşir alımları ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

2300 Personel Alımı Müjdesi Geldi: Sırada CTE İKM, Katip, Mübaşir Alımı Var

Katip, İKM, mübaşir alımı ne zaman?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 'den personel alımı açıklaması geldi. Az önce Twitter adresi üzerinden açıklamada bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, personel alımı müjdesini verdi. 

"Bayram öncesi iki güzel haber vermek istiyorum." diyerek açıklamada bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül şunları söyledi:

"100 idari hakim, 100’ü avukatlık mesleğinden 1100 adli hakim ve savcı olmak üzere 1200 hakim ve savcı alımı için 21-22 Kasım tarihlerinde yazılı sınav yapacağız.  

Ayrıca açıktan ve naklen atama yoluyla 1100 icra müdürü ve icra müdür yardımcısı alımı yapacağız. Bunun yazılı sınavını da 22 Kasım’da gerçekleştireceğiz.

Her iki sınav da ÖSYM tarafından yapılacak. Yeni alımlarla yargı teşkilatını daha da güçlendirerek vatandaşlarımızın adalet hizmetlerini erişimini hızlandırmayı amaçlıyoruz. Hayırlı olsun. Tüm adaylara şimdiden başarılar diliyorum."

İlanlar yayımlanıyor. Takip için   TIKLA KATIL

ZABIT İCRA KATİBİ MÜBAŞİR ALIMI NE ZAMAN?

Adalet Bakanlığı 2020 yılı icra katipliği, zabıt katipliği, mübaşir ve personel alımı için henüz bir açıklama gelmedi. Daha önce açıklama yapan Bakan Gül, Adalet Bakanlığı bünyesine personel alımı için kadro onayı beklediklerini, Maliye 'den onay çıkması sonrası personel alımına çıkılacağını söyledi.

CTE İKM CEZAEVİ KATİBİ HİZMETLİ ŞOFÖR ALIMI NE ZAMAN?

Zabıt, icra katipliği ve mübaşir alımı için de duyurular bekleniyor. Bu ilanlar için de henüz tarih belli değil.

KADRO ONAYI BAŞLADI

Adalet Bakanlığı kadro onayı beklendiğini söylemişti. İlk kadro onayları hakim, savcı ve icra müdürlüğü için çıktı. Diğer kadrolara personel alımı için de kısa süre içinde kadro onayının gelmesi ve personel alımının başlaması bekleniyor. 

İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN