2023'ün son şansı geldi! THY çok sayıda personel alımı yapacak: Lise, ön lisans, lisans...

THY'de 2023 yılı personel alımı başladı! Güncel ilan listesi yayınlanmıştır. Başvuruda hangi şartlar geçerli? 2023 yılında pilot alımı şartları nelerdir? İşte detaylar..

2023'ün son şansı geldi! THY çok sayıda personel alımı yapacak: Lise, ön lisans, lisans...

Türk Hava Yolları'nın işe alım çalışmaları devam ediyor. Kasım 2023'te yeni bir duyuru yayınlandı. THY'de şu anda binlerce çalışan ve uçuş görevlisi çalışıyor. 2023 yılından itibaren yeni duyurular yapılmaya başlandı. THY personel alımına kimler başvurabilir, nasıl başvurabilirim? İnsanlar ne tür pozisyonlar için işe alınacak? İşte tüm bu soruların yanıtı..

THY Personel Alımları Başladı!

Kasım ayı işe alım ilanına göre pilot pozisyonları dolduruluyor ve yıl sonuna kadar da farklı alanlarda personel alımı yapılacak. Bu pozisyonlara başvurular başlamış olup, başvurular online olarak kabul edilmektedir.

Hangi koşullar geçerlidir?

Türk Hava Yolları en az üniversite mezunu adayları işe almaktadır. Ayrıca erkek adaylarda aranan genel şartlar şunlardır: "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, sabıka kaydı veya sicil kaydı bulunmamak, askerlik hizmetini tamamlamış veya askerlikle herhangi bir bağlantısı bulunmamak."

Pilotların işe alım koşulları nelerdir?

2023'ün son şansı geldi! THY çok sayıda personel alımı yapacak

Türk Hava Yolları pilot adaylarının sağlık durumunun iyi olması, yabancı dil bilmesi ve uçuş şartlarının iyi olması gerekmektedir. Başvurduğunuz uçak tipinde en az süre kaydıyla 500 saat uçuş süresi, simülatör kullanılmadan tamamlanmış uçuş saati, başvurduğunuz uçak tipine ait geçerli ve güncel tip intibak yetkisi ve diğer spesifik nitelikleri gerektirir.

- T.C. vatandaşı olunması ve ayrıca mavi kartının olması,

- 1 Ocak 1972 veya sonrasında doğanlar,

- Lise mezunu ve üzeri (yabancı diplomanız varsa eşdeğer bir sertifika ibraz etmeniz gerekmektedir)

- Uçuş yapmama veya (uçuş disiplini ihlali) nedeniyle yazılı ceza almamış olmak,

-Sabıka kaydı veya arşiv kaydının olmaması,

- Askerlik hizmetini tamamlamış ve en az iki yıl süreyle askerlik yükümlülüğünden muaftır veya askerlik hizmetini erteleyebilir.

- Daha önce THY A.O. veya başka bir kuruluştaki görevinden disiplin ihlali nedeniyle istifa etmemiş olmak.

- Eskiden THY A.O. THY A.O.'nun iştiraklerinin sona ermesinden kaynaklanmamaktadır.