2022 PTT 15.000 Personel Alımı Ne Zaman Başlıyor Şartlar Ne

2022 PTT alımları ne zaman. Herkesin merak ettiği konulardan biri. Peki kimler alınacak, şartları ne, başvurular ne zaman başlıyor?

2022 PTT 15.000 Personel Alımı Ne Zaman Başlıyor Şartlar Ne

PTT’nin 2022 yılında 15 bin personel alması bekleniyor. Alınacak bu personeller gişe görevlisi, büro memuru, avukat, mimar, mühendis, teknikerve dağıtıcı kadrolarına alınacak.

15 bin personel alımı için henüz net bir tarih verilmemişse de yakın zamanda başvuruların başlayacağı tahmin ediliyor. Başvuracak adayların ilgili bölümlerden mezun olması gerekiyor.

Adayların yaş şartı ve KPSS puanlarıyla ilgili beklentileri bulunuyor. Yaş şartının esnetilmesi ve KPSS puanlarının düşürülmesi yönünde adayların istekleri ve beklentileri bulunuyor.

Gişe ve büro görevlisi için başvuru yapacak adayların dört yıllık lisans ve ilgili bölümlerden mezun olması gerekiyor.

Dağıtıcı kadrosuna atanacak personellerin ise ön lisans ve ilgili bölümlerden mezun olması gerekiyor.

2022 PTT başvuruları başladığı zaman şartları, alınacak kadroları ve diğer tüm detayları sitemizde sizlerle paylaşacağız.

PTT personel alımında bilinmesi gerekenler

*PTT, kendi ve iştiraklerinin resmi internet sitesi üzerinden yaptığı duyurular ile personel alımı gerçekleştirerek süreci yürütür.

* PTT iş başvurusunda bulunmak isteyenlerin takip etmesi gereken ilk adım PTT resmi internet sitesi üzerinden başvuru alanlarını tercih etmektir.

* Adaylar, başvuru esnasında seçecekleri alana göre yalnızca bir seçimde bulunur. Öte yandan internet sitesinde, adayların kazandıkları puanlara göre değerlendirilmeye alınacakları belirtiliyor.

* Sınava katılmak isteyenler sınav için yatıracakları ücretleri Ziraat Bankası veya PTT internet sitesi üzerinden yatırabilirler.

2022 PTT Personel Alım Şartları Ne?

PTT daha önceki alımlarında şu şartları adaylara yöneltmiştir.

GENEL ŞARTLAR

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

d) Fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından ceza almamış olmak,

e) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

f) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

g) Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için bu ilanda belirtilen öğrenim şartına haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

ı) Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

i) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda sakınca bulunmamış olmak.

j) Yapılacak "yazılı ve/veya sözlü sınavda" başarılı olmak.

PTT Duyuru Sayfası İçin: TIKLAYIN