2018 Lise KPSS ile Mülakatsız Memur Alımı Tercih Tarihleri

2018 Yılı KPSS Ortaöğretim düzeyi sonucuna göre ilk merkezi atama tercih başvuruları önümüzdeki ay alınacak. İşte KPSS tercih tarihleri.

2018 Lise KPSS ile Mülakatsız Memur Alımı Tercih Tarihleri

Lise KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından geçerli bir puan alan adaylar, bu puan ile ilk merkezi atama tercihlerinin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı.

2018 yılında merkezi yerleştirmelerin ilk Haziran ayında yapıldı. KPSS tercihlerinde 2016 puanları istendi. 2018 lise KPSS'sinin yapılması ve sonuçlarının açıklanmasının ardından ise adaylar bu puanla ne zaman merkezi atama tercihlerinin yapılacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak adayların bu sorularını yanıtlamak için haberimizi kaleme aldık.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

7 Ekim günü yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı ortaöğretim düzeyi oturumunun sonuçları bugün açıklandı. Saat 14,00 'da açıklanan sonuçlarda sınava 1 milyona yakın adayın girdiği görüldü. 

966 bin 772 kişinin sınavının geçerli olduğu açıklanırken bu kişiler için KPSS ile ilk merkezi yerleştirmeler bu yıl yapılacak

TERCİHLER ARALIK AYINDA

Devlet Personel Başkanlığı tarafından 2018 yılı başında yayımlanan duyuruda KPSS tercihleri ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 1’inci maddesinin ikinci fıkrasında “DPB'ce, ÖSYM'nin de görüşü alınmak suretiyle her yılın Ocak ayında bir yerleştirme takvimi belirlenir ve ilan edilir.” hükmüne yer verilmiş olup, ilgili hüküm gereğince belirlenen 2018 yılı KPSS merkezi yerleştirme takvimi aşağıda yer verilmiştir.

11 – 20 Aralık 2018 Aralık tarihleri arasında 2018 lise KPSS ile tercihler alınacak ve mülakatsız yüzlerce lise mezunu memur ataması yapılacak.

DUYURU BU SAYFADA YAYIMLANACAK

KPSS merkezi yerleştirme duyurusu ve tüm memur alım ilanları kamubulteni.com 'da olacak. İlanlar yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını ücretsiz şekilde aşağıdaki linklerden indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara