1500 Kişilik İşçi Alımının Ardından Geçici İşçiler için Güzel Haber Geldi

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü Mücahit Alkan, geçici işçilerin kadroya geçişine ilişkin çalışma yürüttüklerini söyledi.

1500 Kişilik İşçi Alımının Ardından Geçici İşçiler için Güzel Haber Geldi

Ağrı Şeker Fabrikası'nı ziyaret eden Alkan, fabrika yöneticileriyle bir araya geldi. Burada yaptığı açıklamada Ağrı Şeker Fabrikası'nın günde 3 bin 500 ton pancar işleme ve yılda 50 bin ton şeker üretme kapasitesine sahip olduğunu söyleyen Alkan, "019-2020 kampanyasında Ağrı Şeker Fabrikası'nda 100 bin 500 ton pancar işlenerek 14 bin 150 ton şeker üretilmiştir. Kampanya dönemi 40 gün sürmüştür. Bu süre Ağrı Şeker Fabrikası için yeterli olmadığı gibi fabrikanın üretimde sürdürülebilir olmasını da zorlaştırmaktadır." dedi. Türk Şeker'in 1500 kişilik personel alımına daikkat çeken Alkan, geçici işçilerin de kadroya geçişi için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Türk Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Alkan, "1500 kişi kurumun ayakta durması için olmazsa olmaz bir alımdı. Geçici işçilerimizin 5620 sayılı yasadaki gibi maksimum çalışma süresi neyse, onu uygulamaya devam edeceğiz. İşçileri, 9 ay 29 gün üzerinden çalıştırıyoruz. Bu geçici işçilerimizle alakalı kadroyla ilgili bir çalışmamız var, çalışıyoruz." şeklinde konuştu.