15 Bin Öğretmen Atama Tercih Takvimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği 15 bin öğretmen ataması tercih takvimi belli oldu mu? Tercihler ne zaman, kimler başvuru yapabilir.

15 Bin Öğretmen Atama Tercih Takvimi

Dün düzenlenen Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu ayın sonunda 15 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurmuştu. MEB tarafından duyurulan takvimde sözlü sınavdan yeterli puan alan adaylar başvuru yapabileceklerdir. Öğretmen adayları Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görev yapabilecek. Adayların merak ettiği takvim haberimizde

Tercihler 21-26 Ocak tarihlerinde

MEB tarafından alınacak 15 bin öğretmen adayı için tercihler 21 Ocak’ta başlıyor. 26 Ocak’ta sona erecek tercihler için sözlü sınavlar 12-27 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılmıştı. Başvuru yapabilmek için adayların sözlü sınavdan 60 puan ve üstü alması gerekiyor. Elektronik ortamda gerçekleşecek başvurularda adaylar en fazla 40 eğitim kurumu tercih edebilmektedir.

Atama Sonuçları ne zaman açıklanacak

MEB tarafından yayımlanan ilanda atama sonuçlarının açıklanacağı tarihte belli oldu. Bu tarihler arasında başvuru yapan adayların atama sonuçları ise 31 Ocak 2022 de açıklanacak. Yerleşmeye hak kazanan adaylar elektronik ortamda açıklanacak. istenen belgelerle beraber başvuru yapabileceklerdir.