1343 Memur Ataması Yapılacak: Tarih Açıklandı

Son dakika haberi: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve 2828 sayılı kanun kapsamındaki gençler arasından 1343 memur ataması yapılacağına yer verildi.

1343 Memur Ataması Yapılacak: Tarih Açıklandı

Resmi açıklama geldi. Kamuya 1343 persoenl atanacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2828 sayılı kanun kapsamında personel alımı yapılacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Devlet korumasından yararlanmış gençlerimiz için 1.343 kadroya yerleştirme yapılacak" denildi. Bakan Selçuk, “Gençlerimiz, 1 Haziran itibariyle kamu kurumlarına yerleşebilmek için tercih işlemleri yapabilecek” dedi.

TERCİHLER BAŞLIYOR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada bakanlığa bağlı kurumlarda büyüen gençlerin 1 Haziran ile 15 Haziran tarihleri arasında tercihlerini yapabileceğini söyledi. 

KILAVUZ YAYIMLANACAK

Açıklamada tercih işlemleri için kılavuzun bugün yayımlanacağına yer verildi. 

EN AZ İLKOKUL MEZUNU

Tercihlerde yetiştirme yurtlarında büyüyenler arasından 1343 kamu personeli ataması yapılacağına yer verildi. 

Bugüne kadar 54.144 gencin atamasının yapılmış olacağını vurgulayan Bakan Selçuk, “Bakanlık olarak, gençlerin korunması ve hayata en iyi şekilde hazırlanması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Devlet korumasındaki çocukları, eğitimlerinin her aşamasında destekleyerek, gelecek kaygısı yaşamamaları için istihdamda olmalarını önemsiyoruz. Gençlerimizin iş hayatına başlayarak ülkemizin kalkınması ve büyümesine katkı sağlaması son derece mutluluk verici. Evlatlarımızı kamuda istihdam ederek ailemizi büyütmeye ve onları desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

2828 SAYILI KANNUN KAPSAMINDA OLMAK NEDİR?

2828 Sayılı Kanun Sosyal Hizmetler Kanunu. ... Madde 2 – Bu Kanun, sosyal hizmetlerle ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek kişileri ve özel hukuk tüzel kişilerini, sosyal hizmet kurum ve kuruluşlarında çalışan personeli,sosyal hizmetlerden faydalananları ve faydalanacak durumda olanları kapsar.

Devlet yurtlarında büyüyen gençleri kapsamaktadır. 

KILAVUZ YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN