1264 Kamu Personeli Alımı Başvurularında Son Günler

Kamu kurumlarına alınacak personeller için yeni ilanlar gelmeye devam ederken önceki ilanlarda son günler yaklaşıyor. 1264 personel alımı için son başvuru günü 28 Ocak Cuma.

1264 Kamu Personeli Alımı Başvurularında Son Günler

Birçok kamu kurumunda personel alımı sona eriyor. Yarın sona erecek başvurular ve alınacak personel listesi şu şekildedir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından farklı şehirlerde 3 kadroda toplamda 923 personel alınacağı duyurulmuştu. Alınacak personeller; 373 spor uzmanı, 500 gençlik çalışanı ve 50 psikolog olarak duyuruldu. Başvurular, lisans mezunları için olacaktır. Adaylar, 2020 KPSS B grubu P3 puan türüne göre alınacak. Spor Uzmanı ve Psikolog kadroları için 60 puan, gençlik çalışanı için ise 50 puan ve üstü almaları şartı var.

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 1 engelli kadrosundan personel alınacaktır. Alınacak bu personel sürekli işçi statüsünde olacaktır.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

Bakanlık tarafından ön lisans ve lisans toplamda 66 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alınacağı duyuruldu. Ön lisans mezunları 2020 KPSS P93 puan türünden 60 puan ve üstü, Lisans mezunları ise 2020,2021 KPSS P3 puan türünden 60 puan ve üstü adaylar başvuru yapabilecektir.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü

Toplamda 3 farklı meslek için 52 işçi alınacak. 3 engelli, 3 eski hükümlü olmak üzere 15 temizlik görevlisi alınacaktır. 15 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 22 Baskıcı (Plastik) işçisi kadrosuna personel alımı yapılacaktır.

Orman Genel Müdürlüğü

Genel müdürlükte toplamda 74 daimi işçi alınacağını duyurmuştu. Alınacak bu işçilerin 44 tanesi engelli kadrosuna 30 tanesi ise eski hükümlü/TMY statüsünde olacaktır. engelli kadrosu için başvuracak adayların en az ortaöğretim kadrosuna, eski hükümlü/TMY statüsünde olanlar ise en az ilköğretim mezunu olmalıdır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Bakanlık tarafından 3 daimi işçi alınacaktır. Ön lisans mezunları arasından seçilecek bu adaylar usta gemici kadrosunda istihdam edilecektir. Personeller İstanbul Liman Başkanlığı, Antalya Liman Başkanlığı ve Göcek Liman Başkanlığında istihdam edilecektir.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istihdam edilmek üzere 75 zabıta memuru alımı yapılacaktır. Başvuracak adayların Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta) veya Yerel Yönetimler Ön Lisans programlarının birinden mezun olması ve en az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olması gerekiyor. Başvuracak adayların KPSS P93 puan türünden en az 70 puan alması gerekiyor.

Devlet Su İşleri

DSİ, farklı kadrolarda ve farklı şehirlerde istihdam etmek için 70 mühendis alımı yapacak. Alınacak personellerin 11 tanesi İnşaat Mühendisi, 3 tanesi elektrik-elektronik mühendisi, 13 tanesi makine mühendisi, 7 tanesi Meteoroloji Mühendisi, 21 tanesi Harita Mühendisi veya Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisi veya Geomatik Mühendisi, 4 tanesi jeofizik mühendisi, 4 tanesi ziraat mühendisi, 3 tanesi Jeoloji Mühendisi veya Hidrojeoloji Mühendisi, 1 tanesi Bilgisayar Mühendisi veya Bilgisayar ve Yazılım Mühendisi, 1 tanesi Maden Mühendisi ve 1 tanesi Orman Mühendisi olmak üzere toplamda 70 mühendis alınacak.

Açıklanan kadrolara başvuracak adaylar için son başvuru tarihleri yarın 28 Ocak 2022’dir.