Kadıköy'deki Olayda İfade Ortaya Çıktı

Kadıköy'de yaşanan olayla ilgili son dakika haberi geldi. Sabah Gazetesi, kadınların emniyette verilen ifadelerini aktardı.

Kadıköy'deki Olayda İfade Ortaya Çıktı

2 polisin açığa alındığı olayda ifadeler ortaya çıktı.

Önceki gün Kadıköy'de meydana gelen olayda maske uyarısı sonrası polis ile vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Görüntülere bakıldığında polislerin kadını gözaltına aldığı görüldü. Gözaltına alınan anlar ise sosyal medya üzerinde kısa sürede yayıldı. 

Görüntülerde bulunan Rana B isimli kadın , "Görevi yaptırmamak için direnme" ve "Görevli memura hakaret" suçlarından ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldüş. 

İFADESİ

Önceki gün akşam saat 18.20 sularında arkadaşı Zeynep K isimli kişi ile Söğütlüçeşme Caddesi üzerinde yürüdüğünü söyleyen Rana B., o esnada sigara içtiği için maskesini çenesine çektiğini söyledi. Bu halde onu gören polis memurlarının kendisini "Sen gel bakalım buraya" şeklinde çağırdığını dile getiren Rana B., yanında kimliğinin olmadığını bu sebeple İstanbul kartını polislere gösterdiğini ifadesinde beyan etti. 

İTİRAZ ETTİ

Polisleirn ona  "900 TL ceza yedin, ödersin" dediğini  söyleyerek ifadesine devam eden Rana B. arkadaşıyla birlikte polislerin yanından uzaklaştığını söyledi. Uzaklaşma sonrası polislerin kendilerini yeniden çağırdığını söyleyen kadın , . o sırada çevrede bulunan birçok vatandaşın maskesiz dolaştığını öne sürerek cezaya itiraz ettiğini söyledi. 

Bu sözler sonrası polisleirn kendisini polis merkezine götürmek istediğini söyleyen Rana B isimli kişi, merkeze gitmek istemediğini , arkasını dönerek yürüdüğünü söyledi. Polisin bunun üzerine peşinden geldiğini ifadesinde belirten kadın,  kolunu tuttuğunu ve kolunu ters kelepçe yaparak çelme taktığını kaydeden Rana B. yere düştüğünü dile getirdi. Rana B. polis memurunun o kadar insana rağmen kendisini yerde sürüklemeye devam ettiğini öne sürdü.

POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Polis memurlarından da şikayetçi olan Rana B. ve Zeynep K. savcının talimatıyla emniyetteki ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

AÇIĞA ALINDILAR

Valilik, polislerin açığa alındığını söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA